Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

11. 09. 2017

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Krema za lice - jer nije tajna da upotreba prstiju samo množi bakterija, a novi par ruku umnožava moguću štetu. Na obodu mogu da se kriju i gljivice i bakterije, tako da i vi uvek perite ruke pre nego što nanesete kremu i nikako je nemojte pozajmljivati.

Sjaj za usne - i sve ostalo čime mažemo usne. Mislimo da je objašnjenje suvišno, jer dobro znate da zdravlje na usta ulazi, a isto važi i za suprotno.

Maskara - opet nije iznenađujuće, ali da utvrdimo gradivo. Trepavice su domaćini bakterija, a mogućnost infekcije oka, konjuktivitis i čak upale rožnjače su neograničene ako ovaj proizvod date nekome na korišćenje.

Pinceta - bez obzira što ne deluje kao nešto čime možete da prenesete infekcije, pincetu ne smete deliti iz istih razloga kao i maskaru. Ako sređujete obrve u salonu, uverite se da je pribor očišćen pre upotrebe, jer ako je pri čupanju obrva kanula i kap limfe ili krvi, to može kontaminirati pincetu i preneti vam širok spektar bolesti. Alkohol je dobar za dezinfekciju kod kuće, ali u salonima moraju da koriste profesionalne preparate za dezinfekciju.

Alatke za nanošenje šminke - sunđeri i četkice. Pored toga što one same po sebi mogu biti leglo nečistoće, pogotovo ako ih koristite vlažne, razmena klica sa drugaricom samo pogoršava situaciju. Zato perite vaše make up alatke jednom nedeljno i koliko god vaša drugarica želela da isproba vaš novi sunđerčić, recite joj ne.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search