Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 11. 2011

Nicola Formicetti

Želi stvarnu i opipljivu modu

Nicola Formichetti rođen je 31.maja 1977. u Japanu, od oca italijana i majke japanke. Detinjstvo je proveo na relaciji Tokio-Rim , ali je želeo da se preseli u London, što je i uspeo kada je tamo upisao studije arhitekture. Pošto je u dotičnu školu samo ušao i izašao, da bi se naredne tri godine bavio obilaženjem klubova i ’’izučavanjem’’ uličnog stila. "Počeo je da radi u "The Pineal Eye", modernom butiku gde je uskoro postao art direktor. U tom periodu primetila ga je Katy England, modna urednica Dazed&Confused magazina i ponudila mu da uređuje i piše stranu pod nazivom ‘’Eye Spy’’, što ga je dovelo do mesta kreativnog direktora u tom magazinu 2008. Pored toga, sarađivao je sa najpoznatijim modnim magazinima i velikim imenima u modi poput: Dolce&Gabbana, Alexander McQueen, Gareth Pugh, Prada, Missoni, Iceberg i sa brendovima Nike, Umbro, Puma, H&M i mnogim drugim.

Od 2009. on postaje i stilista, tačnije modni direktor za pevačicu Lady Gagu. Kada su se prvi put sreli, na fotografisanju za W magazin, bila je to "ljubav na prvi pogled". Od tada, sarađuju na svim projektima, od fotografisanje, preko njenih spotova do kostima za javna pojavljivanja, turneja i nastupa.

Poznata pevačica je prepoznatljiva po neobičnom i ekscentričnom stilu koji uvek uzburka javnost, a Formicetti sjajno kreira njen imidž, tako da zajedno čine ekstravagantni tim koji je veoma primećen i nagrađivan od strane publike i medija.

Od septembra 2010. Formicetti je proglašen za novog kreativnog direktora pariske modne kuće Thierry Mugler. Ova kuća je bila skoro ugašena, ali nova snaga koju je je Formicetti doneo, promenivši joj ime u Mugler i donevši nove i sveže ideje, nagoveštava novi pravac u francuskoj modi.

Nicola Formicetti nije elitista u modi i želi da podeli to što radi sa svima, zato koristi internet, između ostalog. On želi da svojim obožavaocima da nešto lepo, opipljivo, što dolazi iznutra.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Katie Grand

Katie Grand

Nezaustavljiva kreativna sila ...

Annabel Tollman

Annabel Tollman

Ona oblači zvezde ...

Philip Bloch

Philip Bloch

Od stiliste do glumca ...

Arianne Phillips

Arianne Phillips

Kostimograf i stilista ...

Anna Bingemann

Anna Bingemann

Rafinirani senzibilitet ...

Search