Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 10. 2014

Vikend na 36.Perwoll Fashion Week-u

Moda i umetnost u paru..

Dejana Momčilović

Kao veliki poznavalac mode i modnih trendova, Lotta Ahlvar iz Swedish Fashion Council-a je beogradskoj modnoj publici u Etnografskom muzeju održala predavanje na temu: ''Upotreba ručnog rada u savremenoj modi. Žensko stvaralaštvo u fokusu''. Lotta Ahlvar nalazila se 12 godina na čelu Saveta za modu Švedske da bi nedavno postala visoka savetnica za modu, sa zadatkom da promoviše švedsku modu i Stockholm Fashion Week.

Ivana Murišić

Pored toga, subotu veče su obeležile tri prezentacije novih kolekcija dizajnera dobro poznatih beogradskoj publici u galeriji Štab, pod nazivom Fashion Gallery.

Fashion Gallery je novi koncept koji predstavlja doprinos dugogodišnjoj agitaciji za brisanje granica između umetnosti i mode. Kolekcija Dejane Momčilović inspiraciju crpi iz uniformi transponovanih u žensku siluetu koristeći materijale poput tanke vunene čoje i vunene trikotaže u kontrastu sa nežnom svilom. KLASA je predstavila kolekciju doslednih formi i, kao uvek, sa uočljivo brižljivim izborom materijala, dok Ivana Murišić svojom kolekcijom istražuje materijalnost traka, kroz eksperimentalni plet kombinovan sa metalnim elementima.

Klasa

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search