Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 10. 2014

Petak na 36.Perwoll Fashion Week-u

Uzbudljive novosti sa modne scene

Petak, 24.10.2014. u okviru 36.Perwoll Fashion Week-a je prošao u znaku džinsa, predstavljanja Švedskih dizajnera kao i mladih talenata sa naših prostora.

Milica Vukadinović predstavila je kolekciju HAIDUK za sezonu proleće/leto 2015 u okviru programa Novi dizajneri. HAIDUK simboliše tela i duh "dečaka" stasalih na gradskim ulicama. Oni su istovremeno mračni i stylish, banditi i vitezovi.

Peti - The House of Elena Peti, pod nazivom "Tea at Five" je kolekcija koja sadrži zanimljive kombinacije materijala koji su različiti po svojoj strukturi i poreklu. Sjaj-mat svila-koža, čupavo-glatko uspešno koegzistiraju naglašavajući žensku figuru."Tea at Five" je u poređenju sa prethodnom kolekcijom Elene Peti, "In Bloom", nosivija u svakodnevnim situacijama ali isto tako ženstvena luksuzna, bogata bojama i zahtevna u svojoj izradi.

Novu kolekciju pod nazivom ‘’Royal’’, prikazala je i kreatorka Lepa Danojević – LEPA Couture, takođe u okviru programa Novi dizajneri. Kolekciju karakterišu je raskošni materijali, a jednostavni krojevi.

U okviru švedske mode, predstavljeni su Mina Palmkvist, sa kolekcijom ‘’Intimately Social’’. Kolekcija je grafička, modeli su obeleženi crnim strelicama koje ciljaju na savršeno čvrsto i mlado telo.  Hampus Bergren koji je  predstavio kolekciju inspirisanu odećom mačevalaca i zaštitnom garderobom koju nose.  A Sonja Jocić, naša dizajnerka koja je završila studije u Šveskoj, predstavila se kolekcijom ‘’Lucidni san’’ a sam projekat je povezan sa Sonjinim master projektom pod nazivom „San i java ", istraživanje o granici između stanja svesti, metoda refleksije, ponavljanja i izduzivanja odevnih formi.

Finale večeri bilo je rezervisano za program Jeansomania, Jeans & Dance – reviju brendova iz portfolija Fashion Company - Guess, Levi’s, Replay, Scotch&Soda Amsterdam Blaw i Diesel. Revija je imala atraktivne plesne tačke grupe Milana Gromilića. 

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search