Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 09. 2014

Pal Zileri jesen/zima ’14 – ’15!

Doncafe presents

Uskoro nas očekuje prava modna poslastica, revija Pal Zileri na kojoj će biti predstavljena kolakcija za jesen/zimu 2014-15!

Ova priznata manifestacija – predvodnica svake modne sezone u našoj zemlji - predstavlja najviša modna, stilska i estetska dostignuća Pal Zileri, jedne od vodećih svetskih robnih marki za mušku modu.

 Elegancija jednog od najvećih umetnika i kulturnih stvaralaca 20-tog veka, Lučina Viskontija, inspirisala je novu Pal Zileri kolekciju za jesen/zimu '14-'15. Vrhunski umetnik neorealizma, pozorišni i filmski režiser i sofisticirani perfekcionista i aristrokatski esteta, Viskonti je bio neprikosnovena stilska ikona , simbol elegancije dekade '60-tih.

   To su bile godine u kojima je oblačenje postalo umetnost za „dendije“.  Svakodnevne estete svoj stil su iskazivale kroz kombinovanje kariranih sakoa sa pantalonama u boji, uz široke revere i izrazito dezenirane kravate.  Ovako bogati dizajn je inspirisao novu Pal Zileri kolekciju za predstojeću sezonu jesen/zima.

Izbor boja nas uvodi u  četiri osnovne teme:

napuljsko plava -  u kombinaciji sa nebo plavom i svetlo sivom, uz detalj mornarsko plave sa tamno ljubičastim kontrastima,

boja konjaka - u kombinaciji sa antracit sivom i zagorelo crvenom,

oktansko plava - naglašena nežnom nijansom geranijuma, i

svetlo bež  - koja je presečena sa lila nijansom i svetlo sivom.

   Predivan izbor tkanina, proizvedenih u širom sveta čuvenom italijanskom centru za vrhunski tekstil  - Bieli, predstavlja super 150s prediva, karirani flanel (Saxony), 100% kašmir za sakoe i kapute, dezene Princ od Velsa i široki karo.  Luksuzni materijali su naglašeni platnenom osnovom sakoa, uz poštovanje prave italijanske tradicije Pal Zilerija koja oslikava svoju proizvodnu izvanrednost.

    Siluete su nedvosmisleno naglašene širokim reverima i „cigareta-fit“ pantalonama sa visokim strukom. Ovaj dendi izgled može se primetiti i kod košulja koje na sebi imaju štampane sitne dezene, uz karirane sakoe i dezenirane kravate u boji.

   Ležerni gornji delovi garderobe kreiraju se od luksuznih sportsko tehnoloških materijala. Svila i kašmir su materijali za jakne uz završni rad od jelenske kože. Parka je sačinjena od ekskluzivnog Biela materijala.  Jakne su pravljene od ultra lagane napa kože kao za rukavice, pojačane postavom za sakoe. Vikend izgled podrazumeva isprane materijale sakoa, kariranih pantalona od vlaknaste vune,  u kombinaciji sa kardiganima od kašmirske vune koji su kreirani da liče na jakne - kao i duge jakne od vlaknastih materijala za sakoe.

 

“ON THE ROAD”… Njujork!

 Putovanje kroz grad koji je “svet u svetu”… Simbol modernog i eksperimentalnog - gde je sve moguće. Pal Zileri LAB kolekcija za ovu sezonu inspirisana je Njujorkom. Glavni akteri: vitke i moderne siluete, precizne linije, slojevite tkanine - maksimalno udobne i namenjene za sve prilike, topli i lagani materijali. LAB simbolično putuje kroz sva predgrađa “Velike jabuke”, kreiran pod njenim uticajem i bojama. Od boemskog duha Ist vilidža sa nijansama sive i braon, do novog urbanog Sohoa sa vojno-etno šarama i antracit nijansama asfalta u kombinaciji sa vojno zelenom, namenjenoj kamuflaži u “urbanoj džungli”. Poslednja stanica ovog putovanja kroz metropolu odražava se kroz boje okeana. Mirne i sofisticirane plaže Montauka nude savršenu kombinaicju boja i nijansi Atlantika.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search