Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

31. 10. 2014

Modne vinjete na Perwoll Fashion Week-u

Galerija Štab

U specifičnom ambijentu galerije Štab nastavljen je program Modnih vinjeta u okviru 36. Perwoll Fashion Weeka.

Maske na modelima Marka Ivkovića, energičan nastup manekena Sonje Marunić, interakcija između pokreta, video projekcije i zvuka na postavci Ane Vasiljević i gracioznosti balerina koje su bile uz unikatne modele Ane Cvejić privlačili su pažnju svih posetilaca. Modne vinjete su i ovog puta je poligon kreativnog izraza kako neafirmisanih imena, tako i onih dobro poznatih široj modnoj javnosti. Ana Vasiljević je predstavila kolekciju inspirisanu delima Pol Kle_a “UNity”. Ana Cvejić je prikazala konceptualnu kolekciju unikatno printanih baletanki – Ego Ballerina. Sonja Marunić rekonstruiše mogućnosti spajanja nespojivog - istoka i zapada, odakle i nastaje autorkina projekcija žene iz budućnosti. Marko Ivković predstavo se kolekcijom inspirisanom konceptom sujeverja i efektom verovanja koje utiče na ljudski um - Broken Gloss.

Marko Ivković

Tokom Modnih vinjeta dizajnerka Ana Grebec, u prepoznatljivom i sebi svojstvenom maniru, poigrava se 90im godinama XX veka kao izvorom inspiracije i to kolekcijom koju karakterišu svedene, minimalističke forme, izražena geometrija i asimetrija. Dizajnerski dvojac Mates dokazuje kako tmuran lik dečije bajke o Uspavanoj lepotici lako postaje inspiracija savremenom odevanju. Paleta boja u tamnim nijansama i sukob emocija koji kulminira igrom materijala kombinujući postojane sa onim laganim i prozračnim. Na Modnim vinjetama videli smo i modele predstavnica nedavno formiranog Resort design store-a koji je pokrenut kao potreba mladih dizajnera za ličnim prostorom u kome će sistemi vrednosti biti kreirani kvalitetom i posebnošću izraza. Svoje radove ovom prilikom izložiće Tijana Milutinović, Iva Šumulikovski – Shi, Marija Rajna Stanišić, Dejana Ivanišević, Jovana Marković i Marija Delić - Romi Schneider.

Ana Grebec

 Među brojnom publikom večeras u galeriji Štab, mogli su se videti i fudbaler Mateja Kežman, manekenka Đurđa Stojiljković, TV voditeljka Snežana Dakić i Marijana Mateus.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search