Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 12. 2013

Čelična lejdi mode

Anna Wintour

Njen stil je prepoznatljiv uvek i svuda: odmerena, najčešće u suknjama A kroja ili koktel haljinama midi dužine, sa bob frizurom koju ne menja decenijama i neretko sa velikim naočarima. Urednica američkog “Vogue”-a, Anna Wintour vlada modnom scenom kao što je nekada činila njena zemljakinja Margaret Tacher političkom. Winturova se u svetu medija našla sa samo 16 godina, ali je vrlo brzo shvatila u kom pravcu želi da ide njena karijera. Nakon rada u nekoliko značajnih publikacija u rodnoj Britaniji, okušala se u SAD-u i od 1988. godine ona je ime i prezime koje se krije iza najtiražnijeg izdanja modne biblije.

Kako izgleda život čelične dame krhke konstitucije smo imali prilike da vidimo u filmu “Đavo nosi Pradu”, koji je rađen prema knjizi njene bivše asistentkinje. Anna je majka dvoje dece, razvedena, perfekcionista, odgovorna  za uspehe velikih dizajnerskih imena današnjice, poput Marc Jacobsa ili John Galliana. Upravo je ona obezbedila mesto osramoćenom dizajneru u kući Oscar de la Renta, a svoju jačinu je pokazala kada je zabranila dizajnerima i stilistima da oblače suprugu Obaminog protivnika, Romenya, Ann Romney.

Sićušna i gotovo sramežljiva, Anna je život posvetila poslu, mada ne možemo da zanemarimo da je za njen uspeh odgovorna i njena desna ruka, modna urednica “Vogue”-a USA, Grace Coddington

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search