Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

09. 07. 2012

Veličina je važna

Odgovori na večita pitanja

Kako da kupite pravu veličinu za vas? To je teško, složeno i skoro sizifovsko pitanje. S obzirom na to da je Sizif, barem iz mog ugla, jedan težak fizikalac, onda otuda i veza fizičkog izgleda i teme o kojoj pričamo, čine savršen spoj. Dakle, problemi su raznoliki: od toga po kojim je veličinama označen odevni predmet koji kupujete,  preko toga da li i dalje verujete da uz "minimalan" napor ipak možete da uđete u broj koji ima svoje korene u vašem ranom detinjstvu, sve do onoga da kupujete 4 broja veće stvari verujući tako da ste "sakrili" sve što se da sakriti. Sve to zajedno čini problematiku izbora prave veličine odevnog komada još kompleksnijom, posebno ako niste spremni da čekate u redu ispred kabina. To ponekad predstavlja dodatnu frustraciju, od one da vidi još neko kako vam nešto jezivo stoji preko onoga da zadužite gomilu ofingera na koje posle samo uz pomoć namenskog manuala možete vratiti stvari. Pa još i taj skučeni prostor kao što je kabina.. Ipak, da bi definisali ovu problematiku treba imati u vidu ili na raspolaganju svega nekoliko stvari i to:

Svesni ste kako izgledate i ne kupujete za garderobu ni za pre ni za posle nego za sada

Imate strpljenja da isprobavate dovoljnu količinu stvari

Imate cilj šta kupujete a ne u šta možete da stanete

Imate "duhovnu" konekciju sa sopstvenim garderoberom koji će vam u eho efektu slati vibracije tipa – “ne to već imaš” ili “ne treba ti to”

Ukoliko smo to ustanovili, daćemo dva primera i to na cipelama i na vešu, za početak, a zatim i savet za pravilan odabir odeće.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search