Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 02. 2012

Neon boje

za proleće/leto 2012.

Dok sedite umotani u šalove i kape, prisetite se da će hladni dani uskoro biti prošlost, te nas očekuje uzbudljiva modna sezona, kada su u pitanju boje. Pravo sa nedelje mode u Njujorku i Londonu, trend neonskih tonova, započet prošle godine, nastavlja se, hrabrije i odvažnije. Jil Sander, Jason Wu, Christopher Kane su dali svoje predloge, a kako ćete nositi ovaj trend, zavisi najpre od vašeg stila, ali i od vaše smelosti.

Trend koji je uzdrmao sezonu proleće/leto 2011. godine, color-blocking, se nastavlja u neon stilu. Obične farmerice od plavog teksasa zamenite neon crvenom ili žutom, uz jarko zelenu majicu i tirkizne naočare, dobili ste upadljivu i jednostavnu kombinaciju. Ukoliko niste obožavatelj ovakvih „sudara“ boja, uvek možete da se prepustite jednoj boji od glave do pete. Iako smo navikli da potpuno crne kombinacije, ovog proleća i leta zablistajte u neon žutoj ili vrištećoj nijansi već vrele pink boje. Tašna, cipele, haljina, šešir – jedna nijansa, različiti materijali. Kompletan doživljaj upotpunite šminkom u identičnoj nijansi, naravno, ovo nije savet da nosite žuti ruž. Osim ako ne smatrate da je neophodno.

Za stidljivije ili one koji su odani klasici, tu su aksesoari sjajnih tonova, poput tankog, kožnog kaiša u neon tonovima. Kako su u modi i pastelni tonovi, možete ih kombinovati sa neon trendom. Ponekad je dovoljno jako za fantastičan outfit, a to malo ove sezone bi trebalo da bude jarko i upečatljivo. Razbiti monotoniju i zabaviti se je odličan razlog da se oprobate u neonskim kombinacijama. Ukoliko vam nedostaje inspiracije ili niste sasvim sigurni kako se nosi ovaj trend, prisetite se osamdesetih, kroz filmove i muzičke spotove, sigurno ćete naći svoje favorite. Ali, ne dozvolite da vas krojevi zbune: današnji neonski trend podrazumeva minimalističke kreacije, te se ni u jednom momentu nećete osećati kao šećerna pena ili torta namenjena za dečiji rođendan. Za one koji odbijaju da se vraćaju na vesele osamdesete, tu su ulični grafiti, te pre prvog prolećnog šopinga, prošetajte gradom, obratite pažnju na uličnu umetnost kao inspiraciju.

Posebnu pažnju treba pokloniti printovima. Animal print u jarko žutoj boji je prihvatljiv, samo ako ste krenuli na maskenbal. Art Deco i geometrija, sa druge strane, su veliki prijatelji fluorescentnih boja, te sa njima nećete lako pogrešiti. Pravilo „manje je više“ upotrebite na printovima i krojevima. Budite odvažni na jarkim i upečatljivim bojama.

Najpopularnija kombinacija ove sezone je crno-žuta. Naravno, postoje šanse da ličite na bumbara, te Derek Lam, Nicole Miller i Carolina Herrera predlažu jarko žutu osnovu sa crnom čipkom ili čak kožom. Tufne i pruge su i dalje u trendu, ali nikako kada se spoje ove dve boje.

Pink, jarko žuta, boja korala i tirkiz plava jesu deo modnog sveta za sezonu 2012. godine, ali nemojte da zaboravite da vedre i jarke boje privlače pozitivnu energiju. Sasvim dovoljno za prolećni eksperiment sa ovim bojama i svim njihovim varijacijama.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Osetite boje

Osetite boje

Trendovi za jesen-zimu 2012/13 ...

Color block

Color block

Trend za zimu ...

Boja ponoći

Boja ponoći

Misteriozna i nestvarna ...

Zlatna

Zlatna

Kao boginja sunca ...

Purpurna

Purpurna

Raskoš i glamur ...

Search