Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 10. 2012

Color block

Trend za zimu

Obično je veoma lako, zima je rezervisana za tamne tonove, leto za svetle, ipak stvari već dugo ne stoje tako. Mada kada bolje pomislimo lakše nam je da nađemo u prodaji zimi tamnu, a leti svetliju i intenzivniju paletu. Možda je reč o tome koliko je neko "hrabar" da uvede intenzivne boje zimi? Ono što nam ove sezone nekakako izgleda izvesno je da crna i dalje vlada u svoj svojoj rafiniranosti i luksuzu, prateći aktuelne forme i krojeve. Pored toga, to je boja koja se i najčešće nalazi u garderoberu svakoga od nas, pa ju je lako primeniti i kombinovati sa najnovijim tendencijama koje se iz sezone u sezonu menjaju. I na kraju krajeva postoji i mišljenje da je crna uvek nekako "zicer" izbor. Ne bih se baš složio da je svaka crna podjednako dobra, no o tom nekom drugom prilikom. Crnu već neko vreme u stopu prati teget kao dostojna naslednica visokosofisticirane elegancije i stila, mada je i dalje i pored svega samo vicekraljica kolorita. Još jedna boja je po modnom rasporedu radije zimska nego letnja ( mada svako pravilo, naravno da ima izuzetaka ) a to je siva. Ove sezone i dalje aktuelna utopljena u smele kombinacije ili voluminozne komade kako u detalju tako i total looku ipak ne zaostaje. Ipak prave novosti nove sezone kada su boje u pitanju ili bolje reći upadljive novosti su:

Narandžasta koja je osvojila palete mnogobrojnih modnih kuća i koja je ove godine dobila dosta mesta u koloritnom trendu kod većine njih. Samim tim stekla je bajkovitu titulu koloritne princeze ove sezone. Borila se za to još od letos kada je već polako osvajala modne piste i izloge širom sveta. Ako vam nedostaje sunca ove jeseni i zime, jedan komad u oranž boji čini se rešava dosta problema. Ton koji prati narandžastu opasno joj konkurišući u apsolutnom skladu sa većinom kombinacija u kojoj se pojavio je svakako boja senfa. Suvereno vlada galnterijom i nemojte biti ravnodušni prema ovoj boji ove zime ukoliko ste modni sledbenik. Još jedna boja koja nikako ne ispada iz ovogodišnje palete je i vena crvena, toliko voljena od Valentina na primer. U detalju ili u celom komadu, tražiće dozu smelosti ali i ostaviti utisak stilskog i trend poznavaoca najnovijih modnih kretanja. Pogotovo u večernjim satima crvena je itekakao prisutna, mada nije da je nema i u dnevnim predlozima velikih modnih kuća. Ton koji je prati poput odsjaja je i pink, koji je kao i kod igre crne i teget, kontra ton crvenoj i suparnik na modnom bojnom polju. Još jedan ton koji iz te tople game ne treba izostaviti je roze koja tako neodoljivo stoji brinetama a manje odoljivo plavušama. Sledeća boja koja je vrlo vidljiva je i smaragdno zelena. Svetlucavost ove boje, intenzitet i lepota aktuelnog tona svakom tenu ili boji kose daće lepšu i bolju dimenziju ove sezone. Za kraj smo u hladnoj paleti koja se kreće u tri pravca, jedan je tirkizni ton, drugi električno plavi i za kralj ljubičasti. Tirkizna boja nije izostala ni iz total lookova ove sezone, pa ko ima smelosti neka izvoli. Dok se ljubičasta na primer kao eho 80-tih godina jako "lepi" na trendsetere ove sezone.

Ipak, na kraju u ponudi je toliko tonova, toliko opcija i toliko dezena da je ovosezonska modna trpeza poput persijskog tepiha koji broji hiljade čvorova. Vežite onaj koji ipak vama najviše odgovara.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Osetite boje

Osetite boje

Trendovi za jesen-zimu 2012/13 ...

Boja ponoći

Boja ponoći

Misteriozna i nestvarna ...

Zlatna

Zlatna

Kao boginja sunca ...

Purpurna

Purpurna

Raskoš i glamur ...

Bela boja

Bela boja

U svim nijansama ...

Search