Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

08. 08. 2011

Keš i moda

Duška Čavić Žozi

Sredjujuci mi novi comp, brat mi je stavio razne novine, mnoge ni ne otvaram i skinucu ih prvom prilikom. ali,imam Vanity fair, Interwiev i Vogue. Odnos prema prva dva mogu da kontrolisem ,a kada se skoncentrisem na sajt Voga ja mogu da biram SVE-bukvalno sve sto pozelim iz sveta mode.Revije od prethodnih sezona,visoku modu i pret-a -porte,mogu da citam sve clanke , da znam sta je u sledecem broju.mogu da biram medju... npr-nekoliko stotinakreatora, detalje,sminlku, backstage,blogove da citam,mogu da gledam cak nesto sto je tek za sledecu jesen i zimu...mogucnosti su neogranicene. Naravno  priznajem da me to kosta nerava dok posmatram svu tu lepotu.Vidim tone i tone novca kojim placam.Ali, kad vec imam toliko novca trebalo bih da placam karticama, ali njih ne volim. Bas volim kes KES KES KES. Kad covek ima kes kod sebe, dosta kesa-moze sve. Mudar covek, skolon dobrom zezanju-ume i sa malo para, ali sa vise... to je prava gozba. Naravno, nisam obucena kao dame iz Vogua-te haljine kostaju nekoliko hiljada...kojih god hiljada, malih hiljada... .Ali,onda covek, tj zena, tj.JA pocnem da posmatram kaiseve, rukavice, naramenice, dzepove, te tone sljokica, disco kugli i nakita koji vec imam.Dobar jeans i majice najludje na svetu, ispod kojih nosim crnu prastaru majicu sa dugim rukavima, koja mi pokriva krsta. Nosim moju divnu suknju od sicilijanske cipke, sivenu u pun krug koji se siri tacno od struka. Siroka je,ima zipon ispod i veoma je zahtevna, a duzina joj je neravnomerna.Uz tu viktorijansko-kaubojsku-gusarsku-sicilijansku suknju nosim samo belu kosulju na preklop koja veoma istice struk i zahteva jak, cvrst push up bra.Onda na lepo feniranu kosu moju crvenu koja je takva zahvaljujuci mojoj frizerki Zorani, ja bez bojazni da ce mi se ispravljena kosa nesto iskriviti,stavim kaubojski sesir+cizme boje meda, sa trakama od antilopa koje se unakrst vezuju oko antilopskih cizama sve do kolena, stikla=10cm. Ove sezone i sledece,  a naredjuju i za one temo, za 2,3 godine-morate imati suknju...ne-jos bolje haljinu biserno-bez-svetlo-roze. Kao najneznija nijansa tecnog pudera-Ivory beige, Estee Lauder ili Clinique. E tu predivnu haljinu bez rukava, koja cini figuru da se postavi kao karijtatida nosim sa malom prljavo-roze koznom jaknicom koja se rokerski zakopcava, ima kratke puf rukave i potpuno je kao Marc Jacobs kreacija. Sad Vi kazete u sebi- E ova Zozi je opterecena modom! Ma, nisam opterecena... a je volim, uzivam u kombinovanju starih i novih, verovatnih i neverovatnih stvari... elem, uz haljinu nosim lakovani roze kais koji prekrva povrsinu od ispod grudi, ceo struk i zakopcava se snalicama. Ne deluje nezno, a kao bombona je.Haljina je u suknja-delu esimetricna i jako zenstvena. Ovu kombinaciju nosim uz gumene crne ravne cizme ili uz jedan par od 3 sado-mazo verzije platformastih stikli. Postoje u svim kolekcijama-od espadrila pa do crnih cizama do bikini dela, pa cak i platforme bez stikli.A-haaaaaaaaaaa.

Ove je sezone lepo nositi perje, krzno (vestacko,ako vas nije dokacila neka super prava iz ormana bakinog tetkinog, maminog) pijacu ne volim....sem za paradajz-1-nosim sljokice kao luda, imam 5 Pacco Raban disco kugli od strasa na najjacim lancima na svetu.dobila sam na poklon od jedne gospodje koja zna sta zena od stila-tj. JA voli da nosi. Priznajem da sam bila iznenadjena jer znam da su veoma skupe. ali, zasto smo postali toliko nenaviknuti da imamo nesto skupo i dragoceno na sebi, na svom zidu,  medju svojim kjigama. Navikla nas drzava da placamo skupu struju, skupu hranu, skup lebac, a onda se neko cudi kad neka osoba-dal zenska ili muska-priusti sebi nesto skupo. Pa sta? Ja sam spremna , a i znam gde to da kupim-da za 200 evra kupim 10 stvari, ali niko nece pojma imati odakle je to, jer-naucile , bolje-posavetovale su me mudro baka i mama da ne preporucujem svoje doktore, frizerku, snajderku, jer posle necu moci JA do njih da dodjem. GLEDAM SEBE I RIBAM GAJBU. A ove sezone, pa se onda opet radujem malo toplijim danima koji su idealni za brojne odevne kombinacije, ima vec jedno godinu dana, a i smrsala sam skoro 10 kg-ja stalno nesto isprobavam kod kuce i potpuno sam spremna za nastupajuce prolece i leto.BELO BELO BELO. Ovog proleca i leta pustite svojoj sustini, svojoj zenstvenosti da blista. bela dugacka suknja sa cvetovima, platforme ili kaubojske cizme i mala jeans kosulja vezana u struku, a oko struka, tankog naravno, jako stegnut kozni braon kais. Uz to-kaubojski sesir od trske ili cvetna haljina sa volanima i karnerima+mnogo nakita+espadrile ili jeans+maca sa malim, zutim"pojeo sam cica-macu", sandale sa oblakoder slaganom stiklom koje se ukrastaju oko noge-moje licne Max Mara. Imam i ja firmatte. Malo,ali vrhunske. Jedna od velikih tajni je u tome da ako to radite-prestanete. Pogotovo ako to godinama radite i na kraju shvatite da nista nemate.

Nemojte u naletima ljubavi prema komsinicama,drugaricama,njihovom decom itd-poklanjati garderobu. nikako. NIKAD VISE. Da je moja mama cuvala sve sto je nosila 60-tih i 70-ih ja bih bila medju najbolje opremljenim vintage IT gerlama. ali,opet-jedna gospodja je to nadoknadila sa nekoliko Oleg Cassini koktel haljina, 2 crne a la Jovanka Broz ili a la Odri Hepbern, ali sustina je da se misli na istu crnu haljinu, a  jedna je mrsava, a druga poveca-a haljinica crna,secena tacno ispod kolena, sa ili bez dekoltea, na bretele.Mala crna haljina je mala cak i na Jovanki Broz . U tome je njihova tajna. Moja treca najomiljnija vintage haljina je od zute santung svile, sa otvorom-dekolteom koji vam sece grudi kao elizabetanske haljina, a siri se u pun krug i na preklop je.Remek delo i tako - giljam ja gradom, peske, trolom, busom,  kolima, taxijem i sve cesce nosim stikle u odabranoj torbici. Jer, stikle postaju sve vise i vise. Imam i baletanke, na sljokice...i tako jezdim gradom u crnom sakou, majci sa mrtvackom glavom, plavim antilopskim cizmama i farmerkama sa lancem. a onda obucem Fendissima plisiranu suknju, crne wermacht cizme i set crni. ali, ipak-najcesce nosim farmerke, majice, disco kugle+naramenice kao epolete+marabua+tasnu koja trpi 10 kg. Imam i haljinu Escada, laznjak garant, ali nema veze-potpuno je pozorisna, kao iz Prica iz Becke sume... I-na kraju,ako zelite da znate kako bih volela sa izgledam kroz vreme bilo bi to ovako-drevni Egipat, Stara Grcka i rimska imperija, renesansa, art deco i BLADE RUNNER!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

SML   |    19. 12. 2011   |   10:02:08

Re: Naslov

Draga Mimi,
tekst "Keš i moda" bio je deo konkursa za blogera na SML portalu, i u njemu autorka opisuje svoj stil, svoj garderober i svoje viđenje mode i trendova.
Srdačan pozdrav!

pošalji odgovor
Mimi   |    16. 12. 2011   |   22:50:08

Re: Naslov

Ne vidim sliku te must have haljine!?
Molim da sto predodate sliku!

pošalji odgovor

Re: Naslov

Duska Čavić Žozi   |    22. 08. 2011   |   14:18:22

Re: Naslov

Primetila sam i pišući svoj blog ZOZIFICATION da oni koji ostavljaju negativne komentare obicno ostaju ANONIMNI, a oni koji pišu drugačije napišu svoje ime.Stanite časno ispred i iza svog imena šta god komentarisali.moje je da branim svoj text. NIJE DOSADAN. Za pažljivog čitaoca on predstavlja jedan dobar osvrt na to kako se snaći u svetu odeće, novca, želja, mašte i MOGUĆNOSTI. HVALA!

pošalji odgovor

Re: Naslov

Search