Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

31. 07. 2011

Par saveta kako se obući za večernji izlazak

Dijana Č

Prošetajte ulicama vašeg grada i primetićete da svako ima svoji stil oblačenja, međutim bitno im je da se ležerno osćaju i da su same sebi lepe.Veče je već nešto drugo, tada se sva opuštena varijacija pretvara u vrhunski glamur i eleganciju. Šta obući, koja frizura, kako se našminkati? Su česta pitanja koja postavljamo. Evo par saveta kako se obući za večernji izlazak.

Stajling: Kratka uska haljina zahteva da pri izboru vodite računa o dva detalja: Prvo, ne sme da bude suviše kratka. Drugo, vodite računa da bude izrađena od čvrstog i elastičnog materijala.Uz nju strukirani sako, ne samo da štiti od hladnoće već i pokriva problematične zone. Ako imate problema sa širokim bokovima, preporučujemo malo duži sako.

Frizura:: Par "nemirnih" pramenova pruža punđi idealan izgled, ipak i ravna presovana kosa moše biti pun pogodak za vaš izgled.

Šminka: Važni detalji su mačkasti ajlajner i "nude" usne. Međutim, morate obratiti pažnju da je ovaj način šminkanja samo za noć, nikako ga nemojte upotrebljavati za dnevni look.

Za kraj: Ako zeliš da izgledaš bas glamurozno potpetice niže od 8cm nikako ne dolaze u obzir, najbolja preporuka je 10 ili 12 cm sa nekim upadljivim detaljem kao sto je kajišić, mašnica, cvetić ili šljokice.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

sml redakcija   |    09. 08. 2011   |   11:13:49

moda i blog

drage citateljke, pre svega zelimo da se zahvalimo na svim komenatarima, makar neki i bili ostri, a neki licni, nama su svakako vazni da bismo znali sta vam se svidja...A sto se blogova tice, sanse su date svima koji su na svoj nacin pisali na temu mode i lepote, a na vama je da glasate za blogera/blogerku cije tekstove biste najvise volele da citate.
pozdrav
redakcija sml

pošalji odgovor
Eleonora   |    09. 08. 2011   |   10:24:28

Naslov

Sintagma koje je jedina ispravna je S OBZIROM NA TO, ostali oblici pokazuju najblaze receno polupismenost...

pošalji odgovor
Milena   |    08. 08. 2011   |   20:22:27

Re: Gramatika

Nije ispravno ni "obzirom" ni "s obzirom"... Ako Vas to interesuje i zelite o tome da raspravljate, otvorite svoj pravopis. S OBZIROM NA TO da ne poznajete dovoljno dobro pravopis, neukusno je sto uopste komentarisete.
Pozdav!

pošalji odgovor
Aleksandra   |    08. 08. 2011   |   20:04:47

Naslov

Nado, cenim vaše komentare, dosta toga što ste rekli je na mestu. Ovde ima dobrih predloga za blogove, pročitajte i uverićete se. Moj favorit je Srđan M. Ipak, nije lepo da napadate ljude, pri tom iznoseći neistine. Jedino pravilno (ovo mi je profesija) jeste S OBZIROM (na nešto)... Možda bi trebalo da proverite vaše znanje poneseno iz osnovne škole.

pošalji odgovor
Nada   |    08. 08. 2011   |   17:31:39

Gramatika

Draga Mirjana, zar zaista imaš tako prazan život? Nađi nešto pozitivno i bavi se time. Iako tvoji komentari ne zaslužuju odgovor, evo moje dobre volje poslednji put: u svakom pravopisu srpskog jezika (pa i za osnovnu školi) naći ćeš da je pravilno OBZIROM. Možda je jedino u Nišu pravilno S obzirom. Ali, ne bi ja više....

pošalji odgovor

Re: Gramatika

Mirjana   |    08. 08. 2011   |   16:32:03

Re: ŠTETA

obzirom ili s obzirom:)

pošalji odgovor
Nada   |    08. 08. 2011   |   15:37:22

ŠTETA

Draga Nadja,moj komentar se nije odnosio samo na ovaj tekst.Ako pažljivije pročitate tekstove iz "saveta", naći ćete mnoštvo deminutiva. Takođe se često koriste i u TV emisijama o modi (npr.Biljana za vas). Zaista mislim da takav stil pisanja o modi šteti prvenstveno ženama bacajući na njih dosta negativno svetlo. Inače mislim da je portal jako dobar i koristan i ozbiljno ambiciozan.Zato bi bila šteta da se pretvori u površna i jeftina tumačenja mode tipa "gde ima jeftinih krpica". Niko kvalitetan komad garderobe neće ovako opisivati. Nikada nećete čuti ni jednog kreatora niti ozbiljnog stilistu da kaže suknjica ili haljinica. Zamislite "haljinicu Dragane Ognjenović, sandalice Manola Blanka ili majičicu Bate Spasojevića"! Nemoguće!
Srdačan pozdrav
P.S.
Naravno da mi je jasno ko je pisao tekst. "Šteta za SML"'- značilo je da je šteta što prihvata tekstove ovog nivoa. Ali možda i nije, obzirom na nivo komunikacije pojedinih čitalaca tipa "e neka si joj rekla". Tužno.

pošalji odgovor

Re: ŠTETA

Mirjana   |    08. 08. 2011   |   12:25:49

Re: ŠTETA ZA SML

E Nadja neka si joj rekla. Pa Nado tekst koji si komentarisala i nije teskt koji je pisao neko iz redakcije vec neko ko je konkurisao za mesto sml blogera. Cisto da se zna:)
Pozdrav iz Nisa

pošalji odgovor
Nadja   |    08. 08. 2011   |   12:19:14

Re: ŠTETA ZA SML

Draga Nado,
ja pratim sml vec mesec dana i moram da priznam da nisam bas primetila deminutive koje Vama toliko smetaju. Mozda ste "pomesali" sml sa nekim drugim domacim portalom koji se bavi ovom tematikom. Ups! Ne postoji niti jedan drugi slican portal. Pa dajte onda devojkama bar malo kredita u njihovom poduhvatu.
Puno pozdrava,
Nadja

pošalji odgovor

Re: ŠTETA ZA SML

Nada   |    07. 08. 2011   |   10:19:10

ŠTETA ZA SML

Koliko je degutantna stalna upotreba deminutiva...kaišići, sandalice, cipelice, mašnice, haljinice! Užas! Možda bi neki tekst i vredeo, ali sa ovakvim stilom zaista zvuči neozbiljno, jeftino, i pomalo za one kojima intelektualni kapacitet nije jača strana! Šteta za SML! Mogao bi da bude ozbiljan potral

pošalji odgovor

Re: ŠTETA ZA SML

Search