Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 03. 2015

Dobrodošli u Chanel Café na Nedelji mode u Parizu

Proslava klasike, elegancije i stila jedne Francuskinje

Karl Lagerfeld je nakon supermarketa i feminističkih protesta, doveo svoje goste u veoma šik café. U njemu su se pred samu reviju služili šampanjac i kapućuno, a zatim su na scenu stupile manekenke u kreacijama kuće Chanel za jesen/zimu 2015-16. godine.

Kolekcija predstavljena na Nedelji mode u Parizu je veoma elegantna, prepuna klasičnih komada, prepoznatljivih svima, jer njihovo vreme jednostavno ne prolazi.

Tu su Chanel jakne, u ženstvenom maniru, crno-bele kompozicije, mala crna haljina za veče, biseri, prelepi ukrasi u kosi, kao i pletiva u jarkim bojama, urađena u zig-zag stilu. 

Ženstvena i nosiva kolekcija je namenjena ženama u 20-im, 30-i, ali i 70-im ili 80-im. Postoji doza konzervativsnoti, uz tu očiglednu sofisticiranost, ali i zabave, koja se ogleda u karnerima i trendi jaknama za hladne dane. Lagerfeld se zaista pobrinuo da ne izostavi nijedan detalj, tako da će svaka dama koja uživa u stilu Parižanski moći da ponese ovaj vanvremenski izgled, naravno, ukoliko može da priušti.

U publici su sedeli Anna Wintour, kojoj je revija bila toliko simpatična da nije skidala osmeh sa lica, zatim Mario Testino, Poppy Delevingne, ambasador brenda, Florence Welch i mnogi drugi. 

Brasserie Chanel je uspeo da preplavi društvene mreže, posebno Instagram, jer su svi prisutni želeli da pokažu kako ih je Lagerfeld odveo na jedno od onih mesta koje je rezervisano samo za odabrane. Kendall Jenner i Cara Delevingne su imale čast da budu najistaknutiji posetioci ovog ultra popularnog mesta, dok su njihove koleginice predstavljale revijske komade. Očekivano, Karlove mezimice su zatvorile šou, a dizajner je još jednom dokazao da ima nepogrešiv osećaj za dobar marketing. 

Primetiće da je Lagerfeld koristio cipele koje je dizajnirala Gabrielle "Coco" Chanel lično, što je dalo kolekciji još veću snagu i nostalgičan momenat kada su bile jasne granice između ženstvenog i vulgarnog, elegantnog i ono što to svakako nije. 


Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search