Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 06. 2012

Roger Vivier

Čovek koji je promenio potpetice

Roger Vivier se smatra jednim od najvećih majstora dizajniranja cipela. Početkom 30-ih je radio sa slavnom Elsom Schiaparelli, a prave inovacije su došle u saradnji sa modnom kućom Dior, 50-ih godina. Vivier  je radio i sa Yves Saint Laurentom, a njegov talenat je prepoznat i od strane ikonskih imena poput Ave Gardner, Glorie Guinness, benda The Beatles i kraljice Elizabete II.

Roger Vivier je rođen 1913. godine u Parizu. Studirao je na prestižnom koledžu École des Beaux-Art, sa kog je poneo osnovu za kreiranje cipela. Poigravajući se sa potpeticama, stvorio je neke od najzanimljivijih i najpoželjnijih cipela, među kojima je takozvana " pilgrim pump", najkopiranija cipela svih vremena. Tokom 60-ih i rada u Dioru, Vivier je satenskim cipelama i ćizmama dodao drago kamenje, a jedne takve možete videti u filmu “Belle de Jour”, sa  Catherine Deneuve u glavnoj ulozi.

Vivierove dizajne možete videti u muzejima širom sveta, od Louvre-a, preko Victoria and Albert Museum u Londonu, pa sve do Metropolitan u Njujorku.

Istoimena kompanija je nastavila sa radom i nakon smrti Rogera viviera, 1998. godine, a od 2003. godine glavni dizajner je Bruno Frisoni. Klasika i avangarda uklopljeni sa prepoznatljivom velikom šnalom, su simbol večitog prestiža i otmenosti. 

Preporučujemo

foto

14. 10. 16

Dopunite svaku kombinaciju nakitom

Šlag na torti

foto

18. 10. 17

Zoe Kravitz lice YSL za proleće 2018

Kada uparite živahnu mladu devojku poput Zoe sa modnim majstorom poput Anthony-a, mora se desiti nešto divno

foto

03. 05. 18

Nova kolekcija Converse x Miley Cyrus

Kolekcija Converse x Miley Cyrus predstavljena je u sredu ujutru, sadrži čitav spektar odeće i obuće.

Search