Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 03. 2015

Da li visoke štikle čine da brže starite?

Saznajte odgovor na ovo uznemirujuće pitanje...

Niko ne kaže da je nošenje štikli udobno, ali ali nova studija sa Stanford univerziteta otkriva da one mogu da učine da se osećate i 20 godina starije!

Istraživači su posmatrali i merili koliko zdravo žene hodaju u cipelama sa petama različite visine. U igri su bile ravna patika, štikla od 4cm i štikla o 9 cm. Uz to su davali ženama da nose i prsluk koji dodaje 20% njihove telesne težine. U eksperimentu su istraživači posmatrali kako se kreću kolena učesnica dok hodaju i dok stoje.

Rezultati ove studije su zapravo pomalo zastrašujući za sve entuzijastkinjevisokih štikli! Kada hodate u štiklama, kolena vam se savijaju čim stopalo dodirne zemlju, to mnogo opterećuje koleno i zato korak sa vremenom postaje sličniji onom koji imaju starije žene sa artritisom. Još je gore ako imate višak kilograma, jer su onda opterećenja znatno veća kao i pritisak na zglobove.

Dakle, ako često nosite visoke pete imate više panse da sa godinama razvijete osteoartritis i druge probleme sa kolenima, zato pustite noge da odmore od štikli s vremena na vreme, verujte nam da će vam biti zahvalne!

Preuzeto sa www.cipeleitorbe.rs

Preporučujemo

foto

14. 10. 16

Dopunite svaku kombinaciju nakitom

Šlag na torti

foto

18. 10. 17

Zoe Kravitz lice YSL za proleće 2018

Kada uparite živahnu mladu devojku poput Zoe sa modnim majstorom poput Anthony-a, mora se desiti nešto divno

foto

03. 05. 18

Nova kolekcija Converse x Miley Cyrus

Kolekcija Converse x Miley Cyrus predstavljena je u sredu ujutru, sadrži čitav spektar odeće i obuće.

Search