Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 01. 2016

Oskar 2016: Da li je ovo Leova godina?

Nominacije su tu, ali pobednike čekamo do kraja februara

88. dodela Oskara zakaza je za sam kraj februara, a Leonardo DiCaprio je nominovan po peti put i ako je sudeći prema prvim izveštajima stručnjaka, ovo je njegova godina.

Pored 41-godišnjeg glumca u kategoriji najbolji glumac nalaze se Eddie RedmayneMichael FassbenderMatt DamonBryan Cranston.

Za najbolji film je nominovano čak devet ostvarenja: "Povratnik", koji ima čak 12 nominacija, "Marsovac", "Pobesneli Maks: Autoput besa", "Opklada veka", "Most Špijuna", "Bruklin", "Soba" i "Reflektor".

Kategorija najbolja glumica je šarenolika i slobodno se može reći da koja god dama da pobedi, nećemo imati zamerki. Na listi su: Cate Blanchett, Charlotte Rampling, Brie Larson, Saoirse Ronan i Jennifer Lawrence.

Slična situacija je i u kategoriji najbolja sporedna ženska uloga, u kojoj su nominovane: Rooney Mara, Kate Winslet, Alicia Vikander, Jennifer Jason Leigh, Rachel McAdams.

Među muškim sporednim ulogama nalaze se: Mark Rylance, Mark Ruffalo, Tom Hardy, Christian Bale, i Sylvester Stallone.

Ono što je loša strana ovogodišnje dodele je da su svi nominovani režiseri muškarci, a među nominovanim glumcima nema nikog ko nije bele rase.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search