Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 03. 2014

Dodela Oskara 2014: Crveni tepih

Svedeno i elegantno

Holivud je konačno dočekao dodelu Oskara, a sa njom i glamur, največe filmske zvezde današnjice, fantastične toalete , te ni kišovito vreme nije uspelo da umanji uzbuđenje koje je iz Los Anđelesa zahvatilo sve ljubitelje filma.

Na crveni tepih su iznenađujuće rano stupili dobitnik nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu Jared Leto, Amy Adams u Gucci haljini tamno plave boje i prelepa trudnica Olivia Wilde u crnoj Pradi. Voditeljka Kelly Osbourne se zabavljala držeči kišobran i veselo se smešeći reporterima u jednom od najboljih izdanja do sada. Ona je odabrala Badgley Mischka haljinu i trendi metalik ogrtač. Naomi Watts se odlučila za belu večernju haljinu iz kolekcije Calvin Klein, te je sam početak dodele obeležen kontrastima u toaletama.

Ni Portia de Rossi nije odolela trendu belih i puderastih haljina, a ona je pokazala sjajnu figure u izazovnoj Naeem Khan  čipkanoj haljini. Njoj se ubrzo pridružila Kristen Bell, takođe u svetloj haljini prepunoj detalja, poput šljokica i karnera, a koja je delo Roberto Cavallija.

Lupita Nyong’o nas nije izneverila. Špekulisalo se mesecima šta će odabrati, a kada se pojavila u nebesko plavoj Prada haljini, postal je jasno da nije bilo razloga za brigu – Lupita je najveće modno-filmsko otkrovenje u proteklih nekoliko godina. Nežnu haljinu je upotpunila zlatnim nakitom i ukrasom za kosu renomirane kuće nakita Fred Leighton.

Najveću pažnju je izazvalo pojavljivanje Cate Blanchett, koje je bilo kratko, ali dovoljno da na trenutak zaboravimo sve prethodne dame i gospodu. U Armani Prive haljini nije razočarala, naprotiv, mada smo definitivno videli previše svetlih toaleta na 86. dodeli najprestižnijih nagrada u kinematografiji.

Ništa manje ovacija nije dobila Charlize Theron, koja se odlučila za vamp crnu haljinu, kojom je istakla savršenu figuru, a koja je delo kuće Dior. Kao što smo i navikli, nestvarno lepa Charlize je izgledala seksi i elegantno, te je definitivno sposobna da iznese bilo koji odevni komad.

Jennifer Lawrence, koja je preskočila sve zabave pred samu dodelu, pojavila se očekivano u Dior haljini, jarko crvene boje sa karnerom. Lawrencova se ponovo saplela, što su mnogi protumačili kao znak da će ponovo odneti kući Oskara. Čini se da je iskopirala prošlogodišnji izgled, posebno sa ogrlicom okrenutom naopačke, ali ne može se reći da nije izgledala prelepo.

Još jednu crnu haljinu je savršeno iznela Julia Roberts, što ne čudi, jer je ona veteran crvenih tepiha i jedna od najpoštovanijih glumica Holivuda. Ona se opredelila za kuću Givenchy i haljinu sa čipkom na dekolteu, a fanove je iznenadila promenom boje kose samo nekoliko dana pred dodelu.   

Kate Hudson je bukvalno zablistala u svilenoj Versace haljini. Sasvim je sugirno da sa godinama njen ukus postaje sve istnačaniji, te iako je ispratila trend svetlih toaleta, kroj je taj koji je njenu haljinu učinio drugačijom. Kada se tome doda držanje i stav prave zvezde, sigurni smo da je njena majka, Goldie Hawn i više nego ponosna.

Poput Amy Adams, Sandra Bullock se pojavila u tamno plavoj haljini, a dozu starog Holivuda je oživela frizurom u stilu 40-ih. Bullockova se opredelila za ikonsku kuću Alexander McQueen.  

Među najvećim modnim razočarenjima su Emma Watson u Vera Wang haljini i Anne Hathaway u Gucci haljini. Obe glumice su se odlučile za tamne boje i čini se da njihove kombinacije deluju bledo, što je velika šteta, jer su obe mlade, mršave i retko prave modne promašaje.  

Najmoćnji par Holivuda, Brad Pitt i Angelina Jolie su se pojavili među poslednjima. Angie je očekivano izgledala kao boginja u haljini Elie Saab koja je zagolicala maštu miliona muškaraca.

Tom Ford i Saint Laurent su bili zaduženi za muškarce. Najviše pažnje je privukao Jared Leto, koji je došao u pratnji mame, ali ni ostali nominovani nisu prošli nezapaženo. Jared se ipak razlikovao jer sem duge kose, koju nije odsekao uprkos glasinama, odlučio se za malo ležerniji izgled, mada dovoljno elegantan za ovu manifestaciju. Ponekad je dovoljan detalj da cela kombinacija dobije novu dimenziju, a za Jared Letoa to je bila jarko crvena leptir-mašna.  

Modna pravila nisu kršena na ovoj dodeli. Gotovi svi, posebno nominovani su igrali na sigurno. Ipak, Lupita i Cate Blanchett su se istakle ne samo toaletama, već kompletnim utiskom.  

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search