Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 03. 2014

Zlatna dama: Cate Blanchett

Na vrhu sveta

Njena karijera spada među najsjajnije u Holivudu, ne samo danas, već tokom proteklih nekoliko decenija. Cate Blanchett nije samo kraljica velikog platna, ona je veliki deo glumačkih sposobnosti podelila sa ljubiteljima pozorišta, a ono što je krasi su gracioznost, elegancija, te su je mnogi prozvali naslednicom Grace Kelly. Ipak, karijera Cate Blanchett je daleko uzbudljivija, ona je godinama gradila put od Australije do samog holivudskog vrha, a kao rezultat nalazi se među nekoliko glumica koje su nagrađivane svim značajnim nagradama.

Režiseri je obožavaju, kolege imaju samo reči hvale, Karl Lagerfeld je izjavio da bi za Cate sve uradio, a Valentino i Giorgio Armani u njoj vide muzu. Prelepog, mlečno belog tena, 45-godišnja glumica nikada nije bila na stranicama tabloida, ali zato priznaje da joj je moda strast, što se vidi kako na crvenim tepisima, tako i kada je van dužnosti.

Veliki je protivnik plastičnih operacija, veruje da lepota zaista dolazi iznutra, ali lepa haljina i uredna frizura ne mogu da odmognu. Njeni modni heroji su sestre Olsen i njihova marka The Row, Tilda Swinton, ikona modnog publišinga Diana Vreeland i Lauren Hutton. Od modnih kuća izdvaja Dior i Balenciagu, mada smo je na crvenim tepisima videli u najrazličitijim dizaknerskim poduhvatima. Cate zna šta joj stoji, ali se ne plaši da rizikuje, što je čini savršenom modnom i stilskom ikonom. Ona prati trendove, svesna vanvrmeneske vrednosti pojedinih komada, a da ništa ne prepušta slučaju evidentno je i na slikama sa ulica.    

Majka troje dece, uprkos ogromnom uspehu u Holivudu, sa suprugom živi u rodnoj Australiji. Iza njene glamurozne pojave krije se žena svesna svojih sposobnosti, talenta i uticaja. Ne samo da je veliki filantropa, već je i srušila mnoge barijere u Holivudu, koje se odnose na godine i izgled, a svoj uticaj koristi i za promovisanje mladih, talentovanih glumica, poput sestara Fanning, Emme Stone i drugih. Cate Blanchett je na vrhu filmskog sveta i teško je zamisliti da će se u narednim godinama pojaviti žena sa toliko talenta, uloženog truda i urođene elegancije koja će moći da se poredi sa njom. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search