Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 05. 2015

Kan 2015: Završetak sa stilom

Kanski filmski festival je završen, nagrade su dodeljene, a sama ceremonija nam je još jednom pokazala zašto baš ovaj događaj mnogi smatraju najznačajnijim u svetu sedme umetnosti.

Palme d'Or, najveća nagrada je otišla u ruke režisera Jacques Audiarda, za film "Dheepan", dok je Grand Prix dobio Laszlo Nemes, koji je režirao "Son of Saul".

Vincent Lindon je nagrađen za najbolju mušku ulogu, za film "The Measure of a Man", dok je ista nagrada u ženskoj kategoriji podeljena između Rooney Mare za "Carol"Emmanuelle Bercot za "Mon Roi". 

Nagrada žirija je otišla filmu "The Lobster", koji potpisuje Yorgos Lanthimos.

Na samoj ceremoniji zatvaranja najviše pažnje je privukla Sienna Miller, članica žirija, u svetlo plavoj Gucci haljini, u kojoj je izgledala besprekorno, a pridružili su joj se Xavier Dolan i Joel Coen, takođe iz žirija ovogodišnjeg festivala. I Sophie Marceau je skrenula pažnju u svojoj neobičnoj haljini, a crveni tepih je ulepšala brazilska manekenka Izabel Goulart, zatim Michelle Rodriguez, kao i Laetitia Casta, francuska manekenka, glumica i jedna od najlepših žena sveta.

Iako je sam odabir nagrada iznenadio mnoge, Kanski festival je odlično mesto da pronađete prave bisere kinematografije i van engleskog govornog područja, a mi ćemo se svakako osvrnuti kako na neke od njih, tako i na fantastične momente sa crvenog tepiha, koji ovom događaju daju dašak starog glamura.

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search