Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 08. 2012

Mit o savršenoj figuri

Korseti i steznici kao saveznici

Ukoliko smatrate da su poteptice od 15 cm bespotrebno žrtvovanje zarad mode, zamislite kako bi se osećali da ste živeli u zlatno doba korseta. Još od početka XVI veka korseti su postali deo svakodnevnog odevanja dama iz najrazličitijih krugova i krajeva. Ideal o figuri koja liči na peščani sat, sa izraženim grudima i kukovima, naspram tanušnog struka je rezultirao stvaranjem neudobnih korseta, koji su se pravili od metala ili kosti velikog kita, da bi bili ukrašeni čipkom i satenom. Takve korsete smo ostavili negde početkom XX veka, a danas se za izradu seksi veša koriste mnogo praktičniji i udobniji materijali. Da ne bude zabune, i muškarci su tokom istorije nosili korsete, kako bi stanjili figuru, ali ovaj trend nije zaživeo kao kod nežnijeg pola.

Oživljavanje burleske tokom proteklih godina nas je vratilo u stara vremena čipke i satena, s tim što današnji korseti ne ostavljaju posledice na zdravlje žene. Možda niko ne uspeva da prikaže lepotu zavođenja u takvom komadu veša kao Dita Von Teese, koja svoju slavu duguje baš korsetu.

Pronalazak likre je napravio pravu revoluciju u pravljenju komada veša koji će figuru učiniti aktraktivnijom i poželjnijom. Steznici su sada dostpuni svima, a nije nikakva tajna da zvezde ne polaze na crvene tepihe bez pažljivo odabranog steznika. Devedesete su donele i push up bra, te uz male trikove, svaka žena može bar na kratko da izgubi nekoliko kilograma, dobije bujno poprsje ili tanani struk, bez ikakvnog napora. Stalno nošnje steznika je loše za cirkulaciju, te se zato insistira da je ovo rešenje ipak samo trenutno i treba ga čuvati za određene prilike i određene odevne kombinacije.    

Veličina odabira veša koji će laskati vašoj figuri je možda i važnija od odabira veličine odeće. Ukoliko je vaš korset broj manji, možete osetiti da ste kratkog daha, ili se čak onesvestiti. Uostalom, pogrešan broj može dovesti do kontraefekta, te je najbolje da se držite prave veličine, a pri odabiru će vam asistirati prodavac, ali i vaše telo, koje će burno reagovati na svako preterano stezanje.

Drugi važan korak pri odabiru pravih komada za oblikovanje tela je šta želite da sakrijete, a šta da istaknete. Izbor je poprilično širok, te ide od steznika za butine i pozadine sve do celog tela. Kako se danas prave od tankih materijala, ne morate brinuti o tome da li će se ocrtavati, ali obratite pažnju na dužinu. Čak i kod komada koji su seksi, poput korseta, zapamtite da se radi o vešu, te i da svako pokazivanje istog u javnosti može izgledati vulgarno. 

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search