Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 02. 2013

Konačni obračun

BB vs Tonirana krema

Iako su BB i tonirane kreme po konceptu slični proizvodi, razlike u njihovom delovanju i sastavu su velike. Za početak, BB kreme retko kada dolaze u više od dve nijanse dok su tonirane kreme u rasponu nijansi bogate kao puderi i tečne podloge.

BB kreme su guste i pre njihove upotrebe nije potrebna priprema kože (u vidu nanošenja kreme) jer one hidriraju, imaju zaštitni faktor minimum 30 SPF i deluju kao podloga i korektor a uz sve to imaju i anti age svojstva, dok tonirana krema nije tako gusta i nema hidrirajuća svojstva, pa je neophodno da nanesete dnevnu kremu kao podlogu pre nanošenja tonirane kreme. Takođe, ove kreme nemaju anti age efekat i imaju niži zaštitni faktor SPF 15. Pored toga, BB kreme često imaju izbeljujući efekat na kožu što pomaže ako želite da uklonite fleke i pege sa kože, dok sa toniranim kremama to nije slučaj. Tonirane kreme takođe kraće traju po nanošenju i lakše se skinu u toku dana, dok BB imaju postojaniju teksturu, dakle, tonitana krema ima lakšu formulu ali što se pokrivenosti i nege kože tiče, BB više radi na tom polju.Ono što je takođe veoma bitno pomenuti jeste da BB kreme odgovaraju svim tipovima kože dok se tonirane namenski proizvode za masnu, suvu i normalnu  kožu. I na kraju,  kvalitetna BB krema je znatno pristupačnija kada je cena u pitanju, dok za dobru toniranu kremu morate izdvojiti minimum dvostruku cifru.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Tanjuska   |    12. 02. 2013   |   08:30:10

maybelline BB

Ja koristim od letos Maybelline BB, kupila sam ga taj dan kada se pojavio,i veoma sam zadovoljna. Jeste da ima samo 3 nijanse,ali nemotje to da vas poljulja, krema se prilagodi vašoj boji tena.Takođe imam neke nepravilnosti, tačnije paj fleka od akni, čak i to pokriva.
Ne zatvara pore i kao da nemate ništa na licu...Šminkam se svakodnevno i isprobala sam maltene sve moguće pudere, ali sa BB sam prezadovoljna!
A što se tiče Garnierove BB kreme ne preporučujem je, veoma je maasna i cakli se lice nakon nje.

pošalji odgovor
Dimitra   |    11. 02. 2013   |   12:54:21

Naslov

Naravno!

pošalji odgovor
SML   |    11. 02. 2013   |   10:42:51

Re: bb

Draga Dimitra,
vaše iskustvo dokazuje da ne odgovara svaki proizvod svakom tipu kože i svakoj ženi, zato je najbolje isprobati svaki proizvod pre kupovine, pogotovo one za lice.

Srdačan pozdrav
SML tim

pošalji odgovor
Dimitra   |    09. 02. 2013   |   11:43:56

bb

ja sam danas bila u parfimariji i nudili su men ida probam Garnier bb kremu na ruci, nije gusta i boja je ok mada iam sam o2 nijanse. Posle 10 minutica koza mi je bila suva. Ne bih kupila.

pošalji odgovor

Re: bb

SML   |    06. 02. 2013   |   10:11:43

Re: bb vs tonirana

Draga Ana,

kao što smo pomenuli u tekstu, BB kreme su pogodne za sve tipove kože dok su tonirane kreme najčešće proizvedene za svaki tip kože posebno, što može doprineti višoj ceni. Cena takođe zavisi i od broja nijansi koje se proizvode kao i od samog proizvođača.
Oba proizvoda su namenjena kao zamena za puder i u zavisnosti od tipa vaše kože, tena i toga šta želite da postignete kada stavite proizvod (dobru pokrivenost, hidrataciju, ujednačen ten...).
Srdačan pozdrav
SML tim

pošalji odgovor
Ana   |    05. 02. 2013   |   20:13:07

bb vs tonirana

Zasto je BB krema plo jeftinija ako je hranljivija za kozu (anti ahe svojstva, hidratacija,ukljanjaju fleke)?

Da li mozete da sumirate- koja ke krema preporucljivija i za koju namenu?
Iz ovog teksta deluje da je BB krema u svemu bolja, ali je tonirana iz nekog razloga duplo skuplja.

pošalji odgovor

bb

Re: bb vs tonirana

Search