Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

15. 01. 2013

Kakvu šminku ćemo nositi

Trendovi za proleće i leto

Kao što je i prikladno, oči su u prvom planu, pa su dizajneri  flertovali sa naglašenim pogledom na revijama Chanel, i Dior a neki su čak odlučili i da se upuste u igru trepavica, pa su one ponele glavnu reč kod DVF ili Philipa Lima, gde je neobavezna, razmazana šminka podvučena istaknutim donjim trepavicama, dok su Gucci, Armani i Versace svoje inače sexy i ženstvene dame ukrasili dramatičnim pogledima sa upečatljivim trepavicama na gornjem kapku. Oči su uglavnom u nijansama braon, koja ostaje dominantnija u odnosu na crnu boju i u toku leta, dok  je estetika neobaveznih, 'umrljanih' očiju dame pretvara u Grunge boginje misterioznog pogleda.

Ali, leto zahteva boju i ona nam dolazi u nestvarnim nijansama  neon pink, boje mandarine, ljubičaste, magente i vrele crvene. Usne su primarni fokus ovakvog sletkog vatrometa ako ćete se prikloniti viziji koju nude Missoni, Burberry Prorsum, Haider Ackerman i Prada, a boje beže na kapke i čine ih upečatljivim kod Gilesa, Donne Karan i Dries Van Notena. Kao ekstra dodatak, usne su veoma često mat, što intenzivnim nijansama ruža daje dodatnu prednost za privlačenje pažnje.

Kao apsolutni kontrast svemu pomenutom, minimalizam nam se smeši sa druge strane ogledala. Prošlog proleća smo se trudili da uz pomoć velikog broja proizvoda postignemo ''natural look' ali ove sezone se sve svodi na detalje. Nega je na prvom mestu i sa malo intervencije poput nežnog uvijanja trepavica ili suptilnog rumenila na obrazima, vaša savršena koža doćiće do izražaja kao kod Balmain ili Alexander McQueena.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search