Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 02. 2012

Šminka za brinete

Vi ste prave srećnice

Brinete imaju najviše sreće kada je make up u pitanju, jer generalno mogu da nose sve! Ne moraju da brinu da li će izgledati praviše napadno sa jakom šminkom (kao plavuše), da li će izgledati ispijeno i bledo sa malo šminke (kao crnokose) ili da li će se šminka sudarati sa bojom kose (kao crvenokose). Naravno, ovo je generalno rečeno, ali se ne može sve generalizovati. Iako mogu da se provuku sa većinom stilova, neke smernice ipak postoje kada se podtonvi kose i kože u pitanju.

Smeđa kosa varira od svetlih, pa skoro tamno plavih, do vrlo dubokih tj. crnih. Kada birate boju svoje braon kose, trebalo bi da obratite pažnju na to da li ste topao ili hladan tip kada je vaš ten u pitanju, pa da tome prilagodite nijansu kose i šminke.

“Hladni tipovi” imaju svetlu do srednje smeđu kosu sa sivkastim i pepeljastim odsjajem, najčešće imaju i plave ili plavo zelene ili tamno smeđe oči.

“Topli tipovi” imaju crvenkaste i bakarne odsjaje u kosi, zelene oči sa žutim pegicama ili svetlo smeđe oči boje lešnika. Neretko imaju i blage pegice.

Kada ste odredili koji ste tip onda možete birati šmiku. Ako ste pogrešno odabrali, biće vam ubrzo sve jasno, izledaćete ispijeno i umorno.

-Kada je dnevna šminka za brinete u pitanju, paleta je sladeća:

Hladni tip – Osenčite celo oko bojom lavande, pa u prevoj oka nanesite tamno ljubičastu boju. Oko uokvirite braon olovkom, jer je ipak dnevni izgled u pitanju. Na obraze stavite roze rumenilo, a na usne neutralni karmin ili sjaj.

Topli tip -  Vi se već možete igrati toplijim bojama. Ceo kapak osenčite nekom bakarnom nijansom, a na prevoj stavite tamno smeđu senku. Na obraze nanesite kajsijasto rumenilo, a na usne stavite koralni ruž.

-Uveče se, naravno, sve potamnjuje i intenzivira, pa tako i šminka:

Hladni tip – Oči samo blago osenčite sivo smeđom senkom, a na usne nanesite intnenzivni ruž boje maline ili taman na raskršću između crvene, ljubičaste i pink. Stavite dosta crne maskare.

Topli tip – Vama najbolje stoji jak smokey eyes u braon boji, sa dosta bronzera po celom licu da bi ste izgledali kao mala slatka karamela. Na usne nanesite sjaj sa zlatnim česticama.

 

 

Ako imate dodatna pitanja, SML Tim će rado odgovoriti na njih!

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

SML   |    23. 04. 2012   |   15:50:46

Re: Naslov

Hvala na lepom komentaru i pohvalama, trudićemo se da budemo još bolji!
Što se tiče vašeg tipa, ako vam ten ide na ružičastu ili breskva boju i ako kada pocrnite dobijete preplanulu bakarnu nijansu, onda ste topli tip. Ako ste bele puti, bleđi ili imate izrazito braon ten, a kada pocrnite dobijete maslinastu boju, onda pripadate hladnom tipu. Nadamo se da smo vam pomogli da odgonetnete koji ste tip.
Srdačan pozdrav
SML

pošalji odgovor
Vaše ime   |    21. 04. 2012   |   16:28:52

Naslov

Dugo nisam citala ovako dobre savete . Svaka cast za sadrzaj ove stranice, kao i za odabir tema koje zanimaju sve zene..
Ja ne mogu nikako da odgonetnem koji sam tip, da li hladni ili topli...Imam tamno smedju kosu, boja kestena, zeleno, plave oci..i nemam pege...;-))

pošalji odgovor

Re: Naslov

Search