Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

31. 12. 2012

Karmin koji traje

Celu noć!

Zato što su na bazi voska, karmini su masni, pa samim tim i klize sa usana. Pogotovo kada jedete, pijete ili se zabavljate celu noć. Istina je da ima puno toga u samom karminu, ali postoje i mali trikovi kojima možete učiniti da vaš karmin bude postojan celu noć.

Pre svega važno je na kakve usne ga stavljate. Kada budete prali zube, četkicom pred kraj pranja pređite i preko usana da biste izvršili blagi piling. Tako ćete ukloniti sve mrtve ćelije i suvu kožu i napraviti najbolju moguću površinu za nanošenje ruža. Pre nego što nanesete ruž, možete naneti i neku od baza za usne. One poravnavaju samu površinu usana i dodatno ih neguju. Ivice pređite puderom u prahu da se karmin ne bi razlivao u sitne bore okolo.

Bilo bi dobro da koristie olovku za usne. Dobro ih iscrtajte i olovkom takođe obojte i celu površinu usana. Tako će ostati obojene i kada ruž bude počeo da se skida. Ruž nanesite četkicom i obratite pažnju da uđete u svaku uzdužnu liniju. Kada je prvi sloj nanešen, upijte ga papirnom maramicom. Sada bi na usnama trebalo da ostane otisak boje. Ruž nanesite još jednom. Bolje je na usnama imati dva tanka sloja, nego jedan debeli koji će samo kliziti. Ovako imate jedan koji daje dobru podlogu i drugi koji daje boju.

Kao što smo već napomenuli, mnogo toga je i u samom ružu. Opredelite se za mat teksture ili one na kojima piše da su dugotrajni. Oni su po svojoj prirodi suvlji, ali će trajati duže. Da ne biste imali oštar osećaj suvoće, malo balzama stavite na centar usana.

 

Zanimljivi tekstovi iz drugih rubrika

Vreli pogledi još vreliji poljupci

Slatka kao karamela

Trep trep trend

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search