Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 08. 2015

Konturisanje vs Strobing

Dva velika make up trenda

Konturisanje lica je za mnoge dame postao neizostavni deo svakodnevnice. Ovaj make up proces, kažemo proces, jer se radi o čitavoj paleti proizvoda, zaista menja izgled lica, prikriva nesavršenosti i ističe prednosti.

Prilikom ove tehnike se koristi puder u nijansi koja se slaže sa vašim tenom, korektor, koji je dve-tri nijanse svetliji, zatim bronzer, koji je dve nijanse tamniji i transparentni puder. Uz to su vam potrebne četke specijalno namenjene za konturisanje. 

Nakon što nanesete proizvode, kao što je prikazano na slici, sledi onaj korak koji je ključ uspešnog, što prirodnijeg izgleda, a zove se blendanje. Ideja je da se proizvodi prosto stope, utonu jedan u drugi, a tek onda na red dolazi nanošenje rumenila.

Ukoliko vam sve ovo deluje preterano, tu je strobing, varijanta koju Francuskinje obožavaju, jer se radi o čistom korišćenju hajlatera na pravi način.

Na čisto lice sa podlogom nanesite hajlajter i to jagodične kosti, T-zonu, bradu i iznad gornje usne. Možete ga utapkati prstima a zatim matirati puderom u prahu sa malo svetlucavih čestica.

Obe tehnike podrazumevaju vežbu. Kako definitivno nisu predviđene za letnje dane, taman imamo vremena da ih isprobamo i odlučimo se koja nam više odgovara i koja će obeležiti jesen koja nam uskoro stiže.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search