Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

29. 06. 2015

Fanastični trikovi za nanošenje korektora

I izbor naših favorita

Obožavamo korektore. Oni su najbolji saveznici u borbi protiv podočnjaka, sakrivaju bubuljice i uz pravilan potez ovim magičnim proizvodom, lice u trenutku postaje lepše, oči otvorenije, a crvenilo nestaje.

Naravno, ovo se odnosi samo na pravilno nanesen korektor, jer u suprotnom, ovaj magičan deo šminke, može da učini da izgledamo smešno.

Zato, prelazimo na stvar i dajemo praktične, jednostavne savete kako da korektor postane vaš najbolji make up saveznik.

Ukoliko nosite podlogu, ona ide pre nanošenja korektora. Napravite trougao štapićem korektora oko očiju, nemojte ga mazati kao kremu. Samo tako ćete uspeti da napravite božanstven efekat koji spaja podlogu sa korektorom i samim tim čini izgled prirodnijim.

Za prikrivanje bubuljica, najpre stavite zeleni deo, koji će u potpunosti eliminisati crvenilo. Tek onda nanesite korektor koji se slaže sa vašim tenom.

Uvek koristite korektor za nijansu svetliji od vašeg tena. Ali samo jednu. Takođe, kako bi se senka duže zadržala nanesite korektor na ceo kapak. To će ujedno i osvežiti celokupan izgled lica.

U borbi sa tamnim, ljubičastim podočnjacima, najbolji su korektori sa narandžastim podtonovima. To su nijanse koje isključuju plave tonove.

Dakle, zeleni korektor pokriva bubuljice, dok narandžasti tonovi sakrivaju tamne, ljubičaste podočanjake. Žućkasti tonovi su najbolji za večernji make up.

Ukoliko vam se čini da korektor stvara onu ružnu smesu, kao za kolače, nakon nanošenja, samo prislonite maramicu, kako bi uklonili višak.

Korektor koristimo i kada želimo da nanesemo ruž, ali i da istaknemo obrve. U oba slučaja on nam olakšava da preciznije nanesemo olovku za usne, odnosno za obrve i čini da regija izgleda čistije i urednije.

Kao što smo do sada naučili, potrebno je imati najmanje tri korektora, stik i kremasti za visoko pokrivanje, olovka za srednje i tečni za blago. Takođe, držimo se nijansi koje su što bliže prirodnom tenu, ali zelene i naradžaste nijanse su tu da sakriju nedostatke koji se pojavljuju često i koji umeju da pokvare opšti utisak.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search