Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 05. 2015

Make up saveti za dame koje nose sočiva

Nemojte se odricati šminke

Dame koje nose kontaktna sočiva nikako ne bi trebalo da se odreknu make up-a. A pažljivim stavljanjem i skidanjem šminke ne bi trebalo da imate problema, saćuvaćete i zdravlje oka i kvalitet sočiva.

Sočiva stavite pre nanošenja bilo kakve šminke. Na taj način ćete bolje videti šta radite i izbeći ćete razmazivanje već nanetog make up-a. Podlogu nanesite uobičajeno, ali obratite pažnju kada dođe do stavljanja pudera u prahu. Najbolje bi bilo da koristite pufnu i da njome lagano tapkate po licu. Velike četke dosta rasipaju proizvod tj. prah, pa se može desiti da vam čestice pudera upadnu u oči.

Što se tiče nanošenja senki, kremaste ili penaste teksture su odlična opcija. Što se tiče prah ili kamen formi, ista je stvar kao sa puderom u prahu, ako ne budete pažljivi mogu ući u oči i izazvati iritacije. Pre nanošenja ih pomešajte sa malo vode i nanosite sunđerastim aplikatorom. Oni koji nose kontaktna sočiva znaju da im se maskara najčešće razmazuje. Zato se opredelite za one vodootporne koje će sve držati na svom mestu. Takođe tražite hipoalergenske formule i one maskare koje su namenjene za nosioce kontaktnih sočiva. Što se olovaka za oči tiče, birajte one mekše i takođe vodootporne. Ne stavljajte kreon na unutrašnju stranu kapka, pogotovo ako ima šljokice. Te sitne čestice mogu izgrebati sočiva i učiniti ih neupotrebljivim. Izbegavajte stavljanje glitera i na gornji kapak, velika je verovatnoća da će upasti u oči. Pre skidanja šminke izvadite sočiva da ih ne biste izmastili mlekom ili uljem za skidanje šminke.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

dimitra   |    14. 05. 2015   |   20:27:26

nokti

jos nesot sto mogu devojke sa socivom paziti je da ne nose sociva kad lakiraju nokte jer mirise od sastojaka nokti mogu da idu na socivo i da ih unistavaju! Tako pisu lekari za oci! :)

pošalji odgovor
dimitra   |    14. 05. 2015   |   20:24:47

ja

sve ste dobro reklil, ja nosim sociva i lekar za oci mi je do te savete kad sam prvi put nosila sociva :) Ipak nije neophodno da koristimo vodootpornu maskaru, ja nosim obicnu, a jos bolje ako pise na maskaru da je ok za ljude koji nose sociva. Takodje nosila sam senku sa gliterom mad auvek pazim da je kremasta ili ovako kako pisete da moze da se koristi sa vodom. Bravo! JEdino sto me zanima, mada vec imam vleike oci, je ono sto ne mozemo da stavimo belu olovku u oci da igleda veci, ili cak i crno tamo u unutrasnji deo. Ali ok. Ako imate drugo resenje za nas molim pisite!:) Hvala sto pomognete devojke sa socivom! :))

pošalji odgovor
Search