Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 01. 2015

Beauty odluka br.7- Redovan manikir i pedikir

Lepo i korisno

Pored toga što čine da nam šake i stopala izgledaju lepo, manikir i pedikir su tu da neguju i spreče neke estetske i zdravstvene probleme.

Manikir podrazumeva negu i sređivanje noktiju na rukama. Skraćivanje, turpijanje, uklanjanje i negu zanoktica kao i lakiranje. Gel manikir je veoma popularna alternativa koja se sve češće primenjuje jer nokti duže ostanu lepi i uredni, ali imajte u vidu da vaši prirodni nokti trpe i postaju slabiji zbog njihove obrade i pripreme za stavljanje gela, pa se spremite na par meseci regeneracije ako želite da prestanete da stavljate gel.

Pedikir podrazumeva površinsku negu stopala i noktiju na nogama, a koristi se i za sprečavanje oboljenja i poremećaja noktiju. Otklanjanje mrtvih ćelija sa stopala, depilacija određenih delova stopala i masaža ulaze u sastav pedikira, koji možete obaviti u gotovo svakom salonu. Za pedikir usluge u salonima lepote najvažnija je higijena, kako ne bi došlo do infekcija.   

Pedikir se najčešće radi leti, iz estetskih razloga, ali iz zdravstveno-higijenskih, trebalo bi da se primenjuje tokom cele godine. 

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search