Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 12. 2014

Za besprekoran pogled ispod obrva

Svi trikovi šminke za oči

Oči su ogledalo duše. Bilo da verujete u ovu narodnu mudrost ili ne, sigurni smo da želite da vaš pogled uvek bude besprekoran, da je šminka uvek na svom mestu i da su sve nepravilnosti ili uklonjene ili dobro sakrivene. Za sve to i mnogo više, tu je SML da vam otkrije male trikove kako se sve to postiže.

Kako biste uspešno sakrili tamne kolutove oko očiju, potrebna su vam dva prozvoda. Prvo nanesite jedan sloj nežno roze korektora. Zatim uzmite malo tamniji, sa žućkastim podtonom i nanesite preko. Ovako će vaši tamni kolutovi ispod očiju biti manje vidljivi.

Obrve definišu strukturu lica, i zato je najbolje da one budu srednje debljine, jer tanke obrve čine da izgledate starije nego što jeste. Boja obrva bi trebalo da bude boje vaše prirodne boje kose. Kako biste obrve držali u savršenom redu, koristite lak za kosu. Poprskajte četkicu za maskaru lakom i prođite kroz obrve, pa će one ostati na mestu u toku celog dana.

Kada birate naočare za vid, jako je bitno da boju okvira uklopite sa bojom očiju. Ako imate svetao ten i oči, uzmite bronzani, tamno zeleni ili braon okvir. A ako imate tamniji ten i boju očiju, preporučuje se da uzmete svetlije okvire, bele, srebrne, plave ili sive.

Kako bi vaše oči došle do izražaja, isprobajte različite boje maskare. Braon maskara će izgledati prirodnije, crna elegantnije a maskare u boji služe za eksperimente i posebne prilike, pa ih ne preporučujemo u svakodnevnoj upotrebi.

Intenzivne boje predstavljaju veliki trend u šminkanju ove godine, posebno zlatne i teget nijanse. Ali, može biti jako teško nositi ih ako se one skidaju i razmazuju. Ovo možete rešiti tako što ćete staviti prajmer pre nanošenja senke a ključno je i da ne stavite predebeo sloj, ako ste nesigurni sa četkicom, koristite prste, najbolje ćete osetiti količinu i dodatno ’utabati’ senku na kapku.


Ako je vaša olovka za oči suviše mekana i ne možete lako da povučete pravu liniju, stavite je u zamrzivač na nekoliko minuta. Kada je izvadite, nežno pređite preko dlana kako biste je malo ugrejali. Linije će nakon toga biti ravne. 

Kako biste sprečili da se maskara osuši, najbolje bi bilo da četkicu ne povlačite dole gore u tubi, jer se tako unosi vazduh u bočicu. Umesto toga, ubacite četkicu i okrenite je, i time ćete imati dovoljno boje da nanesete na trepavice a maskara će duže da traje.
Ako želite da vam senka za oči ostane iste boje kao u bočici, nemojte stavljati kremu na vaše kapke. Time ćete samo povećati mogućnost da se boja senke posle nekog vremena promeni. Kremu koristite samo ispod očiju. 

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search