Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 09. 2014

Trend: Oživljavamo osamdesete

Pogled iz nove perspektive

Da li vam se čini da kada drastično promenite frizuru, nekako vam se i stil oblačenja pomalo izmeni. Ovo nije svesna radnja, ali nekako se desi da nam čak i omiljeni komadi nekako više ne leže. Kada se ošišamo na oštar i definisan bob, imamo potrebu za svedenim, urednim siluetama i umetnički, grafički printovi nas sve više privlače. Duge, blage lokne nas vode u pravcu romantike a riblja kost daje sportske vibracije.

A onda, tu je i ’fudbalerka’, zloglasna, polu kratka-polu duga noćna mora koja je obeležila deceniju osamdesetih godina prošlog veka.

Ovog leta, mogli smo da vidimo mnogo primera ove frizure koja ne laska ni najsavršenijim crtama lica i ona se provlačila kroz modne piste, eitorijale i kampanje, pokrećući lavinu koja je rezultirala povratkom street style stila iz osamdesetih.

Kada gledamo u jesen 2014, vidimo mnogo kratkih čizmica, lakovanih helanki i siknjica na karnere spremnih za diskoteku i kada ih pogledamo u dizanjerskim interpretacijama, ne možemo a da ne primetimo da nam se pomalo dopadaju...

Ali je jednu stvar najbitnije da upamtite- ovaj izgled se nosi isključivo sa ironijom i duhovitim pristupom.

Došlo je vreme da ublažite rezignirani minimalizam koji preti da pusti korenje i učini modu preozbiljnom! Balmain millitary jakne demonstriraju široka ramena i zamenjuju uske, bajkerske modele, Chanel džemperi sa šal-kragnom i ’brzim’ helankama su uvertira za dobro modno raspoloženje, krunisano šljokičavim kačketima postavljenim na potiljke manekenki na Couture reviji.

Dalje, Rag&Bone široke crvene čizme takođe su primer vesele mode, u kombinaciji sa asimetričnom mini haljinom Isabel Marant i alkama u ušima izgledaće sjajno!

Klasični no-no komadi poput ispranog džinsa, pletenih ešarpi i super-kratkih sakoa sada nam izgledaju veoma aktuelno i svakako nam se dopadaju više od komada devedesetih koje su vladaje u poslednje vreme.

Samo, nosite po jedan komad inspirisan ovom ludom modnom dekadom, da ne preterate, i dobra modna zabava vam je zagarantovana!

Search