Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 11. 2014

Trend: Plaštovi i kako da ih nosite!

Naš omiljeni trend ove sezone

Taj šarmantni senzibilitet Crvenkape, visoka doza praktičnosti i pomalo upečatljivosti superheroine... Ima mnogo toga što volimo kod plaštova i što ih čini komadom koji se neočekivano ušunjao u naše garderobere i srca!

Verovatno već imate parku, vetrovku i klasičan vuneni kaput ali sa plaštom je slučaj što je to jedini pravi novi komad ove sezone i osvežavajući update zimske garderobe.

Ralph Lauren je na reviji za jesen/zimu 2014-15. prikazao raskošne kašmirske komade, Elie Saab se svojim dugim kreacijama u boji crnog vina pobrinuo da ne ostanete neprimećeni  ni na jednom zimskom događaju a Hedi Slimane je plaštu dao zavodljivu notu na Saint Laurent reviji.

Ali glavno pitanje jeste- za koji se stil odlučiti?

Ako se opredelite za kratak plašt koji seže do kukova, nosite ga sa kratkim suknjama, jer što je plašt ukrojeniji i uži, kraće suknje će bolje izgledati u kombinaciji sa njima.

Ako vaš plašt ima mnogo tkanine i nabora, da biste napravili balans sa ovim voluminoznim komadom, kombinujte ga sa pencil suknjom ili uskom haljinom i dužinama do kolena.

A za koju god siluetu suknje da se odlučite, nosite plašt sa neprovidnim čarapama ili helankama i čizmama iznad kolena i ne možete pogrešiti. A što je plašt duži, to će on bolje izgledati sa uskim pantalonama. Par elegantnih štikli će upriličiti plašt za svečanije prilike a možete se odlučiti i za plašt-haljinu, kakve su nosile Gwyneth Paltrow na dodeli oskara 2012, Ili Lupita Nyong’o na dodeli Golden Globes nagrada.

Bitno je da znate da za koju god opciju da se odlučite, plašt je glavni modni pečat vaše garderobe ove zime!

Search