Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

29. 10. 2014

Sve boje jeseni 2014.

Top 10 koje obožavamo

Za ovu jesen, kada su dizajneri birali kolorit, kao da su bili fascinirani lepotom prošlosti i prenosili su ga u sadašnjost uz pomoć materijala, krojeva i posebno boja.

Boje za jesenje kreacije su inspirisale stare knjige, umetnički zanati, fotografija i retro arhitektura, pa sve do egzotičnih predela. Tako smo dobili raznovrsnu paletu koja obuhvata netipične boje za jesen već je izbor za ovu sezonu maštovitiji i kreativniji. Postoji neka ženstvena mističnost koja se oslikava u paleti i koja je inspirisana željom da se kreira individualni modni pečat.

Najpopularnija je boja sangrije, koja evocira osećaj glamuroznih avantura i koja je pojačana živom crvenom bojom, koja je malo više sofisticirana i koja daje iskru seksipila jesenjim kolekcijama.

Ove dve zrele crvene prate dve boje iz porodice ljubičaste koje intrigiraju oko i inspirišu maštu. Tu su prigušena lila, romantična i elegantna, koja budi osećaj ženstvenosti a orhideja - ljubičasta, smela i jarka u svojoj moći. Bilo koju od oe dve boje iskombinujte sa tamno zelenom, veličanstvenom i moćnom, koja traje u svojoj vladavini.

Dalje, imamo jarku kobalt boju, sa jedva primetnim zelenim podtonom, što joj daje suptilan obrt u odnosu na tradicionalnu kobaltnu, a tu je i kraljevsko plava, koja je kompleksnija i uzbudljivija od klasične teget, a opet je dovoljno raznovrsna i uklopljiva.

Nijansa aluminijuma je tu da zadovolji metalik potrebe u svom futurističnom sjaju, koja služi kao kompleksna zamena za neutralne boje.

Slična sangriji, boja konjaka je takođe na listi da doda na osećaju jesenjeg glamura. Ova stilska i negovana braon vodi klasičnu jesenju nijansu na drugi nivo i čini je idealnom za večernje kombinacije.

I za kraj, dodajemo malo sunca uz pomoć prigušene žute koja obećava povratak roleća na kraju zime. Ova boja je, kao i konjak, dominantna u printovima koji su super popularni ove sezone.

Search