Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

31. 03. 2014

Teorije zavere i kontroverze

Od crne udovice do političkog vrha

Ubrzo nakon smrti Kurta Cobaina, počele su priče koje su se kosile sa zaključcima policije Sijetla. Courtney Love, sa kojom je Kurt proveo četiri godine, majka njegovog jedinog deteta, je nazivana crnom udovicom. Ona je, prema rečima mnogih, bila i glavni okidač za smrt Cobaina, ali mnogi su otišli nekoliko stotina koraka dallje.

Policija je u ovom slučaju bila glavni uzrok za sumnje, jer su tek pre mesec dana u javnost pustili snimke sa mesta na kom je Cobain nađen. Bez ikakvog objašnjenja zašto su ovi snimci bili skrivani 20 godina, samo su ponovo pokazali nemarnost. Za njih je Cobain bio samo još jedan narkoman, ali za milione drugih, on je bio heroj.

Courtney Love je pobegla od kuće sa 16, zatim je radila kao striptizeta, počela da se viđa sa mnogim poznatim muzičkim imenima, a zatim je videla Kurta i započeta je jedna od najomraženijih ljubavnih priča XX veka. Courtney Love se bavila muzikom, glumom, ali je njena borba sa narkoticima uzela maha, te je i danas rob ilegalnih supstanci. Nestabilna, željna slave i priznanja, postala je laka meta za sve one koji su odbijali da prihvate da je Kurt sam sebi presudio. Najviše se pričalo o tome da je unajmila izvesnog čoveka da okonča život svog supruga. Glasine je dodatno pospešila kada je nekoliko meseci od smrti Cobaina sa svojim bendm Hole izdala svoj najuspešniji album. Iako njena umešanost nikada nije dokazana, zauvek će biti figura koja je oterala Cobaina u preranu smrt, direktno ili ne.

Druga popularna teorija je poput one koja prati ubisto John Lennona. Smrt Kurt Cobaina navodno ima političku pozadinu, jer je kroz svoje tekstove oštro kritikovao stanje u SAD-u, crkvu, a ništa manje rečit nije bio ni u svojim intervjuima. 

Pisane su knjige, snimani su dokumentarni filmovi, ali je ponekad ono najočiglednije ipak surova istina. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

20 godina od smrti Kurt Cobaina

Search