Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

31. 03. 2014

Klub 27

Između rajskog zvuka i pakla realnosti

Cobain se tog kobnog 5. aprila našao u najpoznatijem klubu, Klubu 27. Njega čine vrsni muzičari koji su preminuli u 37. godini života, poput osnivača Rolling Stonesa, Brian JonesaJimi Hendrixa, Janis JoplinJim Morrisona, frontmena Doorsa i kasnije Amy Winehouse. Lista sadrži više od 30 imena, a ono što ih spaja, osim fantastičnog muzičkog dara su droge, alkohol i tužne životne priče, koje su vešto krili iza svojih tekstova i melodija.

Iako se činilo da je Cobain nezaustavljiv jednom kada uzme gitaru u ruke, njegovo zdravlje je bilo krhko, a porodična istorija daleko od bilo čega normalnog. Muzika je bila spas, ali popularnost je samo dodatno ugrozila Kurta, koji se borio sa depresijom, problemima sa stomakom i plućima. Heroin je bio njegovo rešenje, a kada se činilo da ne vidi izlaz, pobrinuo se da se više nikada ne probudi. Ili barem tako mislimo. 

Zašto 27? Iako se mnogi plaše da je reč o proktletsvu, objašnjenje je daleko jednostavnije. Nakon turbulentnog puberteta, dolaze godine traženja, koje traju do ranih 30-ih. Ukoliko ste izgubljena duša, koja nikada nije imala stabilno okruženje, to su godine koje će pokrenuti mnoga pitanja, među kojima je i ono o svrsi postojanja i smislu života. Dodajte toj zbrci alkohol, droge, svetsku slavu i dobijate recept za katastrofu.    

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

20 godina od smrti Kurt Cobaina

Search