Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 02. 2012

Gossip Girl: Serena Van Der Woodsen

Stilska inspiracija iz hit TV serije

Stil Serene Van Der Woodsen je rađen po uzoro na boho princeze, te je tokom prve sezone serije "Gossip Girl", Serena ličila na njujoršku verziju Sienne Miller. Kasnije, Serena postaje pravi seks simbol, a njena kosa, koja uvek izgleda kao da se tek probudila, nenametljiva šminka i naivni, dečiji osmeh, su stvorili još jednu ikonu stila.

Elementi šezdesetih i sedamdesetih uz aktuelne trendove, kao i ultra mini haljine uz duge čizme, postale su zaštitni znak ove junakinje. Odeća govori puno o njoj: nemarna, slatka, seksi i nenametljiva Serena, privlači pažnju, tačnije odvlači je, ili svojim bujnim poprsjem ili savršeno izvajanim nogama.  Šeširi, kravate, oksfordice, zvoncare, nasuprot večernjim toaletama, koje odišu glamurom čine Serenu još atraktivnijom, a njen stil, inspirisan različitim dekadama, je nešto u čemu se svaka žena može pronaći. Šljokice preko dana, duge haljine, pletenice, sve je dozvoljeno. Naravno, treba imati mere.

Mladalački bunt i spajanje nespojivog su definicija stila Serene Van Der Woodsen. Serena se ne plaši boja, a najčešće nosi nežne, pastelne nijanse roze i plave nasuprot neutralne sive. Haljiine i suknje A kroja nisu njen fazon; skinny farmerice i jednostavan top, uz neki otkačeni kardigan ili prsluk prepun šljokica, već jesu. Velike, kožne torbe i rokerske kožne jakne su obavezne, sve ostalo je stvar raspoloženja. Blake Lively, koja glumi Serenu, je nedavno bila lice modne kuće Chanel, a postala je miljenica Karla Lagerfelda i Anne Wintour. Složićemo se da je uloga u seriji Gossip Girl bila odskočna daska, a izbor odevnih kombinacija Serene Van Der Woodsen apsolutni pogodak.

Šta možemo da naučimo od Serene? Samopouzdanje je definitivno seksi, a odevanje je najpre zabava, tek onda obaveza. Divlja kosa, ogromne minđuše i stav „jednom se živi“, su početak rok šik bajke, bilo da ste u Njujorku, Parizu ili negde u našim krajevima. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search