Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 02. 2016

Otvoren 66. Berlinale

George Clooney i supruga Amal su ukrali svu pažnju

Projekcijom novog filma rediteljsko-producentskog tandema braće Cohen "Ave Cezare" u je Berlinu otvoren 66. po redu Filmski festival, poznatiji kao Berlinale.

U filmu George Clooney glumi jednog holivudskog glumca iz pedesetih godina koji je slavu stekao istorijskim filmovima, ali usred snimanja jednog filma biva otet.

Na ovogodišnjem festivalu će u preko deset sekcija biti prikazana 434 filma iz 77 zemalja, a među njima nalazi se i pet srpskih ostvarenja.

Najviše se na festivalu očekuje od "Genius" (Genije), debitanskog ostvarenja britanskog pozorišnog reditelja Michael Grandagea, u kome oskaraovac Colin Firth igra Max Perkinsa, urednika u izdavačkoj kući koja je objavila dela nekih od nejznačajnijih američkih pisaca 20. veka.

Jude Law tumači lika Thomas WolfaNicole Kidman njegovu ljubav i muzu Aline BernsteinDominic West igra Ernesta Hemingwaya, a Guy Pearce Scott Fitzgeralda.

Ništa manju pažnju ne privlači i nova adaptacija internacionalnog bestselara "Alone in Berlin" Hansa Falade iz 1947. godine, baziran na istinitoj priči, u kojem igraju Emma Thompson i irski glumac Brendan Gleeson.

Najviše pažnje na samom otvaranju je privukao par Amal i George Clooney. Gospođa Clooney je ponela kreaciju sa potpisom kuće Yves Saint Laurent iz 1981. godine, a savršeni make up i frizura su učinili da izgleda poput filmske dive.

Tilda Swinton je ostala u svom ekscentričnom i uvek zanimljivom modnom elementu, dok se članica žirija, Meryl Streep opredelila za animal print i maxi haljinu nešto konzervativnijeg kroja.

Nemački supermodel, Toni Garrn je zasijala u smaragdnoj haljini jednostavnog kroja sa srebrnim nitima, koje su se predivno uklopile uz raskošan nakit.

 

 



tanjug, sml.rs

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search