Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

11. 05. 2012

Anastasija Milojević

Modni bloger ima reč

Anastasija Milojević, autorka bloga Butterfly dreamer je sa redakcijom SML-a podelila svoja zapažanja o modi i lepoti, a mi vam prenosimo najzanimljivije delove razgovora sa ovom mladom damom.

SML:Kada i zašto si počela sa pisanjem bloga?

Anastasija Milojević: Počela sam u periodu pisanja svog diplomskog rada, u kom sam pomenula pojam modnog bloga. Prvi post je objavljen pre skoro dve godine, a redovniji postovi i odevne kombinacije su krenuli pre nekih godinu dana.

Šta te inspiriše i pri odevanju, ali i pri stvaranju bloga?

U odevanju me inspiriše raspoloženje, prilika, trendovi, pa i sam blog. Moj blog je moj mali svet i oaza kreativnosti koji na neki način i oslikava moj život. Mi svakako jesmo ono što nosimo.

Kako je biti modni bloger u Srbiji?

Ima svojih prednosti, ali i mana. Dosta nas se upoznalo, na primer, ali mislim da strani blogeri imaju prednosti. Imaju bolju ponudu brendova i garderobe, koja je kod nas uglavnom skuplja, imaju više modnih manifestacija, i više ih angažuju i pričaju o njima. Ali, i kod nas pojam modnog blogovanja svakako dobija na značaju.

Koji odevni i beauty predmeti su oni bez kojih ne možeš?

Uvek sam više bila elegantni nego sportski tip, pa su to svakako haljine, a od beauty proizvoda ajlajner i dobar karmin.

Šta je za tebe stil? Šta je moda? A šta lepota?

Stil jedne osobe je njen doživljaj mode ukombinovan sa njenom ličnošću. Moda je skup trendova koji se konstantno menjaju i vraćaju u različitim kombinacijama trendova. Lepota može biti spoljašnja i unutrašnja, a najmoćnija je kada se ove dve spoje.

Koja zvezda je oličenje stila?

Sve one sada imaju svoje stiliste, ali najduži period pratim i volim stil Jennifer Lopez, na primer.

Koji modni trendovi ti se nisu dopali?

Transparentne sandale, na primer, kožne bluze...

Koje trendove (u modi, šminki i negi) za leto 2012. preporučuješ našim čitateljkama da probaju?

U modi trenutno obožavam 3P: Pastels, Prints and Peplum. Znači pastelne boje, zanimljive šare, i karnerići na suknjama. I na sve to bih dodala čipku! Što se šminke tiče, volim da naglasim obrve olovkom u par nijansi tamnijoj boji, i uz to samo dodam bordo usne. Sviđa mi se i trend jarkih ajlajnera. Kada je nega u pitanju, Garnier pena za skidanje šminke bez sapuna je nešto bez čega ne mogu. Ovaj proizvod više ne može da se nađe kod nas, ali zato ga kupujem kad god sam na nekom putu i svima ga preporučujem. Nikada nisam zaspala sa šminkom, i šminku skidam polako i temeljno. To nije trend, ali je neophodno držati se ovog pravila kada je nega u pitanju.

Koji je to komad odeće za kojim žudiš?

Jedna divna Pradina torba.

Kako i koliko dugo izgleda tvoje pripremanje za izlazak?

Uglavnom izgleda jako haotično, izvučem gomilu stvari i skoro nikada nemam šta da obučem. Najbolje je kada neku kombinaciju unapred isplaniram i to mi uštedi dosta vremena.

Kako si počela da gradiš svoj modni stil?

Smatram da kako sam starija, moj stil postaje više definisan. Nalazim inspiracije u svemu i svačemu, ali uvek ostajem dosledna sebi.

Koji je tvoj idealan modni savet?

Nosite ono što je trendi, ali ne po svaku cenu, bitno je da se u tome osećate lepo, da ide uz vašu ličnost i građu. Eksperimentišite, jer moda je igra. Investirajte u cipele i torbe i nosite ih uz jednostavne komade garderobe dopunjene efektnim nakitom.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search