Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 04. 2012

Kako da nosite pruge

Dezen za sva vremena

Pruge su jedan od modnih elemenata koje su se toliko ustalile u modne trendove da su postale ikonografski dezen koji se vraća iz sezone u sezonu. Kada su uklopljene sa pravim komadima, pruge mogu da laskaju vašoj figuri I da učine da izgledate trendy. Od klasičnih kombinacija mornarskih teget-belih i crno-belih pruga, do šarenih varijanti, u raznim bojama, pravcima i stilovima…izbor je veliki I postoji mnogo kombinacija, ali postoji nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate kada se odlučite da uvedete pruge u svoj stil. SML za vas daje sledeće smernice:

 

Pruge kao akcenat

Detalj na pruge dodaće vašem stilu lep akcenat. Ešarpa, šešir ili tašna na pruge su sjajan dodatak za tople dane.

Različite pruge (samo oprezno)

Kombinacija pruga može izgledati veoma atraktivno samo ako je sa merom. Povedite računa da ako kombinujete pruge, da boje budu usklađene, kao i njihova veličina. Dve boje su ograničenje za ovakve kombinacije a najbolje je kada su pruge iste veličine, samo u različitim pravcima.

Horizontalne pruge

Horizontalne pruge su idealne ako ste visoki i vitki, pa želite da dodate obline svojoj figuri. Inače, treba da budete pažljivi sa horizontalnim prugama jer vizualno šire.

Vertikalne pruge

One izdužuju i čine da figura izgleda vitkije. Samo pazite da ako birate haljinu sa ovim tipom pruga, da ne bude predugačka, da ne biste postigli kontra efekat.

Drapirane pruge

Sjajna stvar kada su pruge u pitanju jeste činjenica da stvaraju iluziju perspektive. Tako da jednostavni top drapiran napred koji bi inače delovao jednostavno, kada je na pruge izgleda dramatično I postaje noseći komad. Nosite drapirane pruge kada kod želite da dodate volumen figuri jer će one učiniti baš to.

Crno-bela kombinacija

I ako je teget-bela kombinacija klasična, kombinacija crno-belih pruga, I to veoma tankih, daje trenutni šik izgled, pogotovo ispod dugog blejzera i uz cigaret pantalone crne boje.

Predimenzionirane pruge

Kada su pruge široke, one daju grafički izgled celoj kombinaciji I automatski vuku na sportsku eleganciju. Izbegavajte nakit I detalje u kombinaciji sa velikim prugama jer su široke pruge noseći element celog izgleda.

Na muški način

Košulja ili komplet na pruge u muškom stilu mogu biti sjajno rešenje za kancelariju ili za vikend, u zavisnosti sa čim ih kombinujete. U opuštenoj varijanti, uz beretku i šorts, košulja u muškom stilu je sjajna za dnevnu varijantu, dok uvučena u pencil suknju I sa kardiganom postaje sjajan komad za posao.

Pruge na belom za elegantan izgled

Jedan od najboljih načina da nosite pruge jeste da ih iskombinujete sa mnogo bele boje. Tanke pruge, bilo da su u pitanju klasične teget, crne ili pruge u boji, čine sjajan letnji izgled kao top uz bele pantalone za bezvremeni šik izgled ili uz suknju i blejzer za elegantniju varijantu.

 

Ako imate dodatna pitanja ili bilo kakve nedoumice, pišite nam, SML tim će rado odgovoriti na njih!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search