Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

22. 03. 2012

Blejzer

Ključni komad sezone

Jedan od komada koji je na modnoj sceni prisutan iz sezone u sezonu i koji nikada ne izlazi iz mode jeste blejzer. Kroz decenije je doživljavao transformacije, od dekonstrukcije forme 1980-tih, preko izraženih formi 1990-tih do novog blejzera 2000-tih, ali je uvek bio prisutan u garderoberima trendseterki, zvezda i običnih smrtnica. Ove sezone, SML bira blejzer kao noseći komad i osnovu stila.

Postoji nekoliko vrsta blejzera u pogledu forme:

Klasični blejzer- nije strukiran i ne naglašava liniju struka, reveri su širi, kao i rukavi, pa je prikladniji za dame u godinama ili za radna mesta sa konzervativnim propisima oblačenja.ovakav blejzer  se uklapa samo sa garderobom za posao, za svečane prilike ga treba izbegavati da ne bi “ugušio“ celokupan izgled.

Moderan blejzer-  je strukiran i ima uže revere što ga čini modernijim i ženstvenijim u odnosu na klasičnu varijantu. Ovakav kroj mnogo više laska figuri i pogodan je kako za poslovni tako i za svečaniji izgled. Možete ga kombinovati sa pantalonama ili uz haljinu ili suknju za elegantan izgled.

Muški kroj- ovo je pravi predstavnik “novog“ blejzera koji je nastao u poslednjoj deceniji. Ovo je nekonvencionalna i moderna varijanta koja se možda malo teže uklapa u poslovni izgled, ali je zato sjajno rešenje kako za dnevni izgled, tako i za odlazak na žurku ili koktel. Skinny džins, šorts, pantalone, suknja ili haljina-ovakve modele možete nositi uz sve.

Kratak blejzer- je komad koji se mora naći u ormanu svake poslovne žene jer ističe figuru taman toliko da bude ženstven ali ne napadan, stoji dobro na većini žena zahvaljujući velikom broju varijacija na temu kroja i uvek izgleda uredno i profesionalno.

Blejzer sa pojasom- ovakav blejzer dozvoljava veliku kreativnot i primenljiv je kako u poslovnim, tako i u dnevnim i večernjim varijantama. Bilo da se odličite za tanak kaiš koji sjajno ističe struk ili za deblji pojas koji će ceo izgled učiniti sportskim, ovakvi modeli se slažu uz skoro svaki stil. A ako ste kreativni i volite male eksperimente, pokušajte da kaiš zamenite maramom. Takođe, svaki od prethodno navedenih modela možete začiniti na ovaj način.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search