Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

15. 08. 2011

Bon-ton stil

Kate Middleton

Zahvaljujući vojvotkinji od Kembridža vratio se na velika vrata u modu stil rafinirane modne estetike ili kako ga od uvek zovu bon-ton stil, inspirisan apsolutnom ikonom stila Audrey Hepburn. Evo SML saveta kako da u nekoliko koraka postignete bon-ton stil i u vašem garderoberu. Sve je to zasluga Kate Middleton! Vojvokinja od Kembridža od prvog koraka u modnu ikonografiju pokazuje izuzetan uticaj, i zato je potpuno uredu da da joj za tako nešto i odamo priznanje.

Stil Kate Middleton lansira trendove internet brzinom. Setimo se samo plave Issa haljine koju je nosila na objavi zaruka sa budućim suprugom, koja je prodata rekordnom brzinom, zatim bež haljine Reiss koju je nosila prilikom zvanične posete američkog predsedničkog para Obama Londonu ili  kada je Vamp sandalama Jimmy Choo nedavno zakoračila na crveni tepih u Americi. Možemo slobodno reći da je postalo moderno pratiti njen stil koji je do sada bio tačan, odmeren i dostojan jedne savremene princeze! Sve  u svemu, govorimo o bon-ton stilu čiji je naslednik upravo Kate. A sve je počelo od ikonografske slike stila Audrey Hepburn kada nosi čuvenu malu crnu haljinu by Givenchy. Sve to je bio prapočetak ovog stila koji se vremenom izgubio u nekom širem smislu, no sa dolaskom Kate otvorena je nova modna epoha. Još neke zvezde perjanice ovog stila su svakako, Rachel Bilson, Emma Watson, ili glamurozna Blair Waldorf. Ako vam se dopada ovaj stil i želite biti devojke bon-tona pažljivo pročitajte naše savete i na dobrom ste putu da budete bon-ton zvezda stila.

Za početak kosa! Ne treba da bude ni prekratka ni predugačka, blago prelomljena ili ako ćemo tako, valovita. Kategorički ne bojenim kosama koje izgledaju kao da su bojene četkom! Ako biste volele da probate neki tip frizure koji apsolutno odgovara bon-ton stilu, onda se ugledajte na nehajno vezanu punđu (chignon punđa) Eve Longorije, ili jednostavnu pletenicu koja pada preko jednog ramena. Prirodni nokti, kratki sa neutralnim tonovima laka za nokte, koji kada je neka zvanična prilika mogu da dožive transformaciju u jedan taman ton crvene ili bordo. Pored toga nemojte da se šminkate teškom ili jakom šminkom. To bi značilo da smokey eyes i intenzivne karmine izvadite iz svog nesesera i ne štedite maskaru i sjaj za usta.

Vreme je za prelazak na garderobu za ovaj stil, dakle, osnovni komadi koji predstavljaju ovaj stil su:

- Suknja - pun krug ili uska u kombinaciji sa čarapama boje kože, ili čak i crvenim ili crnim, ili dokolenicama, kako vam odgovara ali da bude umereno kako biste ostali u okvirima bon-ton stila.

- Haljine, raznih formi, naglašenih bokova ili linije struka, lepršave ili uske ali smerne i elegantne.

- Kaputi ili blejzeri klasičnih formi.

U ovom stilu za svaku je preporuku da se nikako i nikada ne oblačite u firmirane stvari od glave do pete, jer je to već duže vreme loš modni stav. Igrajte se kao i uvek modnim detaljima koji će da nose glavnu ulogu. Bilo da se radi o narukvicama, bisernim ogrlicama, kožnim rukavicama, damskim satovima, dugim diskretnim ogrlicama i svakako maramama. Kod cipela i tašni uvek investirajte i ovde se ne ustručavajte kupovine velikih brendova. Ovo spada u investiciju koja će se itekako isplatiti. Kod cipela nema privremenih rešenja, u ovom stilu su opcija ili visoke potpetice ili baletanke. Kod naočara birajte one modele koji imaju ramove od kornjačinog oklopa, one koje podsećaju na divu, velikih stakala koji pokrivaju obrve. Bon-ton stil! A da biste se ogrnuli birajte komade fine izrade i plemenitih materijala!

Uživajte u novom stilu!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search