Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 05. 2015

Umetnost ajlajnera dovedena do savršenstva

Uz SML savete

Prvo treba da odaberete eyeliner. Preporučujemo da bude gelaste teksture, jer se lakše nanosi a to je idealno ako ste početnica. Birajte one u olovci, a varijante koje se nanose četkicom ostavite za kasnije, lakše ćete savladati ove prve.

Kada nanosite eyeliner, treba da imate mirnu ruku i zato, ako ne možete to da postignete dok stojite, sedite za sto, jer onda će lakat naći oslonac na stolu i ruka će biti mirna.

Dalje, možete se igrati ’spoji tačkice’ tako što ćete duž linije trepavica istačkati putanju gde ćete izvići eyeliner, pa onda povezati te tačkice. Ovako ćete biti maksimalno uredni i precizni i vežbaćete ruku bez mrlja i korekcija.

Naravno, ako imate skustva, prateći krivunu gornjeg kapka, nežno izvucite liniju od unutrašnjeg ugla oka do spoljašnjeg i preko, dokle želite.

Kada stavljate eyeliner, nanosite ga što bliže trepavicama i potrudite se da maksimalno popunite prostor između svake trepavice, jer ćete tako stvoriti definisanu, jaku liniju.

Nikako nemojte počnjati preblizu suznog kanala. Takva šminka će pre izgledati scenski nego modno a i verovatnoća da će se  razmazati je mnogo veća.

U početku, potrudite se da linija bude što tanja, jer mnogo je lakše dodati nego ukloniti ono što ste već naneli.

Na spoljnim uglovima oka, potrudite se da liniju završite ’na gore’ i da se ona postepeno stanjuje, jer će to dati mačkasti, sexy efekat. A za dramatičniji izgled, postepeno podebljajte liniju od sredine kapka do špica na spoljnom uglu.

Ukoliko želite da naručite neki do prikazanih proizvoda posetite www.beautyshop.rs

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search