Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 05. 2013

Isabel Marant

Boemska estetika i neobične kreacije

Isabel Marant, francuska modna dizajnerka, poznata je po svojoj boemskoj estetici i neobičnim kreacijama. Izgled koji ona voli je opušten i nikad preteran, a koji se dopada mnogim svetskim zvezdama kao što su Kate Moss, Sienna Miller, Kate Bosworth, Rachel Weisz i Alexa Chung.  

Kao mala, nije bila kao ostale devojčice i gardarobu je uglavnom “krala” iz očevog, a ne majčinog ormara, a ranu insipraciju za svoj rad je dobila sa raznih putovanja po Aziji, Africi, Indiji i Karibima. Veliki uticaj na njen stil je imala njena maćeha, koja je poreklom iz Indije.

Kako nikada u prodavnicama nije mogla da pronađe odeću koja joj odgovara, Isabel je odlučila da sama počne da šije odeću koja joj se sviđa, a ubrzo su joj svi njeni prijatelji tražili od nje da im nešto sašije, jer je njen stil bio poseban i potpuno drugačiji od svetskih trendova. Nikada nije pratila šta se dešava u svetu mode, jer nije ni želela da uđe u taj svet, jer nije ni znala šta moda znači. Međutim, nakon nekoliko godina je ipak odlučila da malo uplovi u nove vode i osnovala je svoju modnu kuću. Dizajnirala je kolekciju nakita i modnih detalja, a modeli farmerki, haljina i jakni su iz potpune anonimnosti dostigle kultni status u svetu i dan danas predstavljaju “uniformu” žena širom sveta.

Isabel je otvorila prodavnice u Parizu, Londonu, Tokiju, Honkongu, Seulu i Los Anđelesu.  Međutim, čak i pored svog  uspeha koji je postigla, i dalje nije deo svetske  modne scene, jer joj taj svet ne odgovara i želi da ostane verna sebi i svojim idejama. Sama kaže da samo želi da dizajnira stvari u kojima će se svako osetiti lepo i prijatno, a koje su jednostavne i bezvremene. Široj javnosti je najpoznatija po stilizovanim patikama s platformom, koje su prošlog leta bile ultimativni aksesoar među poznatim damama, a ove godine se i kod nas mogu naći i original, a i bezbrojne replike ovog modela brendova Ash, Skechers, Bershka i Zara.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Binx Walton

Binx Walton

17 godina, Nešvil, Sjedinjene Američke Države, broj odrađenih revija: 27 ...

Devon Windsor

Devon Windsor

19 godina, Sjedinjene Američke Države, broj revija: 25 ...

Elodia Prieto

Elodia Prieto

21 godina, Francuska, broj revija: 17 ...

Anna Ewers

Anna Ewers

20 godina, iz Nemačke, broj revija: 37 ...

Ophelie Guillermand

Ophelie Guillermand

19 godina, Francuska, broj odrađenih revija: 40 ...

Search