Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 11. 2015

Britanske modne nagrade 2015: Pobednici

British Fashion Awards - najbolje sa Ostrva

Sinoć su u Londonu dodelje britanske modne nagrade, na događaju koji se održava tradicionalno od 1989. godine.

British Fashion Awards je okupio mnoga velika imena, poput Karl Lagerfelda, kome je uručeno specijalno priznanje Outstanding Achievement Award, a koji je crvenim tepihom prošetao sa Annom Wintour, do modernih britanskih ikona i zvezdi Holivuda. Za Lady Gagu, koja je izjavila da je modna krucijalna u njenom postojanju, ovo je prvo pojavljivanje na ovoj svečanosti i odabrala je crvenu toaletu sa potpisom Tom Forda.

Listu modnih pogodaka i promašaja ćete naći OVDE, a sada je fokus na najboljima iz modnog sveta.

Nagradu za najboljeg dizajnera muške i ženske odeće, po prvi put u istoriji, je odneo jedan dizajner, JW Anderson. Nagrada za najboljeg dizajnera na crvenom tepihu je pripala Tom Fordu.

Brend godine je Stella McCartney, ali su njenu pobedu zasenile Edina i Patsy, tačnije "Apsolutno fantastične", Jennifer Saunders i Joanna Lumley, koje su nas samo podsetile na smešnu stranu modne industrije, te jedva čekamo da izađe njihov film, u kom će se pojaviti i puno poznatih lica iz modnog sveta.

Model godine je Jourdan Dunn, a nagradu joj je uručio Olivier Rousteing, dizajner kuće Balmain.

Kao što smo znali, najbolji internacionalni dizajner je  Alessandro Michele, iz kuće Gucci, dok su se među nagrađenima našli i ErdemMary Katrantzou. Nick Knight je dobio specijalno priznanje Isabella Blow Award, za svoj doprinos modnoj fotografiji.

Sada, pravac na crveni tepih!

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search