Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

28. 10. 2015

Alber Elbaz napušta Lanvin

Da li je to dobra vest za kuću Dior?

Nakon 14 godina uspešne saradnje Alber Elbaz i Lanvin se razilaze. Kako je baš ovaj dizajner bio prvi izbor kuće Dior nakon što je Galliano otpušten, većina modnih kritičara veruje da je razlog odlaska upravo popularnog dizajnera. Treba uzeti u obzir i da je ova vest stigla samo nedelju dana nakon odlaska Rafa Simonsa iz kuće Dior, ali ništa nije potvrđeno.

Elbaz je u Lanvin stigao 2001. godine i od tada su se nizali komercijalni uspesi, koji su uporedo dobijali sjajne kritike. Kolekcija Lanvin x H&M spada među najbolje saradnje high street brenda sa poznatim modnim imperijama, a uvek smo na Nedeljama mode očekivali da nas Lanvin neće razočarati.

Razlog odlaska je manje više poznat, jer se dizajner često sukobljavao sa čelnicima finansijskog dela francuske kuće, a ne možemo da ne primetimo da je ovo zaista turbulentna godina, što samo znači da će nam sledeća doneti puno iznenađenja i novih saradnji.

U galeriji možete videti deo kolekcije prikazane nedavno u Parizu, za proleće/leto 2016. godine. Neke od kreacije smo već videli na Tildi Swinton i Sienni Miller.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search