Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 09. 2015

Nedelja mode u Milanu: Gucci proleće/leto 2016. godine

Eklektika i renesansa

Iako nismo završili sa analizom Nedelje mode u Londonu za proleće/leto 2016. godine, počela je Nedelja mode u Milanu, a već prvog dana novu kolekciju prikazala je kuća Gucci.

Majstorski upakovana u eklektično pakovanje koje spaja nespojivo, Gucci dizajner Alessandro Michele je predstavio kolekciju koja se obraća čitom svetu, a svaki novi model je priča za sebe. 

Ova kolekcija ima sve: upadljive i dopadljive dezene, paletu boja od koje zastaje dah, laskave krojeve, koji ne znaju za godine, a nose se i na posao i na crveni tepih, ali ništa nije slučajno. Tu su prepoznatljivi Gucci detalji, poput zelene čipke sa crvenim kaišem, cvetni kaput sa izvezenim logom kuće, kao i prepoznatljive luksuzne torbe. Pa ipak, za modnu imepriju iz Italije, ovo je kolekcija koja je donela pravi modni zaokret.

Ključni motiv je Carte de Tendre, put ljubavi iz XVII veka. Baš zato možemo reći da je ovo kolekcija koja se obraća celom svetu i svim generacijama, a takođe je dezen karte iskorišćen na pojedinim komadima, što praktično znači da idete putem ljubavi.

Alessandro Michele nam je sjajnu modnu riznicu, koja je definitivno naterala ljude da pričaju o kolekciji. Ostaje nam da vidimo da li će se ova euforija preneti i na kupce. Jedno je sigurno, Salma Hayek, Charlotte CasiraghiKaren Elson i Dakota Johnson su izgledale veoma srećno što su u prvom redu, a kako se radi o četiri dame sa veoma različitim stilovima odevanja, biće zanimljivo videti kako će one poneti ovu kolekciju.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search