Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 10. 2011

Gucci muzej

otvoren u Firenci

Gucci proslavlja 90 godina postojanja ove godine, proslava je kulminirala otvaranjem Gucci Muzeja u Firenci, na poznatoj Piazza della Signoria, na samo par koraka od Palazzo Vecchio i Michelangelo-vog  David-a, ovaj prostor je zamišljen kao dinamičan a ne nostalgičan, sa mogućnošću slanja izložbe na turneju. "Namera nam je da ispričamo našu priču i učinimo je dostupnom svima, da uradimo nešto za i sa ovim gradom’’ rekao je Patrizio di Marco, predsednik i direktor Gucci-ja. Pored stalne postavke od Gucci komada, kompanija planira da napravi mesta i za izložbe savremenih umetnika uz pomoć Pinault Fondacije.
 Muzej se prostire na tri sprata, gde su eksponati poređani tematski, a ne hronološki, tako u muzeju postoji soba posvećena putovanjima, Flora dizajnu, soba sa skorašnjim kreacijama Fride Gianinni, soba sa studijom GG monograma, pa sa nakitom iz 70-tih, i čak sport i rekreacija soba u kojoj se nalazi i Gucci surf daska. Ono što povezuje celu zbirku jeste taj nezaobilazni holivudski duh koji se oseća sa fotografija koje krase zidove, na kojima su filmske zvezde iz svih era Holivuda.

"Muzej je takođe, i omaž Firenci, i bez obzira na to što je internacionalna kompanija, koreni uspeha leže ovde, u rukama lokalnih umetnika i zanatlija, koji su bili zaslužni za rast kompanije.’’ dodaje Patrizio di Marco i kaže da kreativna direktorka Frida Gianinni takođe veoma poštuje istoriju i poreklo Gucci brenda.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search