Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 05. 2014

De Beers dijamanti

Najbolje od najdragocenijeg

Ruku pod ruku sa Chanel 2.55 torbom i parom klasičnih Louboutin salonki, stoje dijamanti kuće De Beers, koji ponosno, već više od 120 godina vladaju umetnosću sečenja ovog intrigantnog kamenja.

Osnivač je Sir Cecil John Rhodes, Englez rođen u Južno-afričkoj republici, koji se najpre bavio uzgajanjem pamuka. Godine 1871. sa bratom Herbertom je uz finansijsku podršku kompanije N M Rothschild & Sons započeo avanturu koja će mu doneti neprocenjivo bogatstvo.

Monopol nad dijamantima je zadržan i dugo nakon smrti osnivača kompanije De Beers. Tek od  samog kraja XX veka kompanija menja politiku, a od 2001. godine ulaze u posao sa Louis Vuitton Moet Hennessy grupom, postajući deo modne istorije. De Beers Diamond Jewellers Ltd je svoju prvu prodavnicu otvorio u Londonu, zatim u Tokiju, a danas su prisutni u deset najbogatijih zemalja sveta. Osim prodavnica, od 2007. godine posao proširio i na internet.

Luksuz, kontroverze, moderni mitovi samo su deo bogate istorije De Beers dijamanata, koje su nosile neke od najvećih zvezdi proteklih decenija. Bilo da se radi o De Beers Millennium Star ili o unikatnom vereničkom prstenu, veština i pažnja posvećena svakom dijamantu je ključ uspeha. 


Ove dijamante ćete videti na crvenim tepisima, ali i na modnim pistama. Jedna od najzanimljivijih je saradnja kuće Versace sa De Beers u okviru projekta "Dijamanti su zauvek". 

Search