Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 08. 2016

Beauty proizvodi koji se nikada ne dele

Ni sa sestrom, majkom ili najboljom prijateljicom

Svi znamo da izvesne proizvode nikada ne treba deliti, ni sa kim, ali ipak često pravimo izuzetke. Prvi na listi su svi proizvodi koji dolaze u teglicama, a na toj listi su dnevna i noćna krema, kreme za negu područja oko očiju, pojedini balzami za usne i podloge za lice.

Pre njihove upotrebe uvek operite ruke i nikada nemojte da dozvolite da neko drugi "umače" prste u vaše teglice za ulepšavanje.

Zatim sledi maskara. Do infekcije oka može lako doći, jer je koža oko oka osetljivija, a maskara je savršena za skladištenje bakterija i virusa. Ne, to ne znači da je vaša najbolja prijateljica/sestra/mama zarazna, već da je svaka koža drugačija.

Sve što važi za maskaru,  možemo da primenimo i na minđušama, jer je i tu koža jako osetljiva, posebno jer se minđušama možete lako ubosti i probiti kožu do krvi, a bakterije se onda lako šire dalje.

Ruževi za usne i balzami se ne dele, mada možete uvek da ih očistite maramicama sa alkoholom, a zatim posudite. Sjajevi za usne su posebna priča, jer su lepljivi i samim tim pogodnije tlo za razvoj bakterija.

Kremaste senke za oči i rumenila se najčešće nanose prstima, što je sasvim dovoljan razlog da ih ne posuđujete. Ipak, najčešća greška je pozajmljivanje četkica za šminkanje, jer možete da dobijete čak i akne! Podrazumeva se da redovno održavate svoje četkice za šminkanje i beauty blender, što znači redovno pranje blagim šamponom i dugo ispiranje vodom, a zatim prirodno sušenje.

Pribor za nokte je takođe na ovoj listi, a dodaćemo mu i lak za nokte. Na ovom priboru se bakterije lako skupljaju, a infekcije brzo šire.

Za kraj smo ostavili brijače. Deljenje brijača je gotovo isto kao deljenje četkice za zube. A šta to sme da se deli, saznajte prateći strelice:

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search