Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 12. 2015

Sačuvajte frizuru ispod šešira

Praznični šik

Pored toga što su beretke, kape i šeširi apsolutni hit ove zime, kada je hladno imamo i potrebu da zaštitimo i ugrejemo svaki deo tela, pa i glavu.

Zato spajamo lepo i korisno i u susret praznicima idemo noseći atraktivne i lepe kape i šešire. Ali, veliki problem u tim trenucima nastaje pri skidanju šešira, jer kosa ispod ostaje spljoštena, prelomljena na nekim mestima i naelektrisana.

Da bi vaša praznična frizura preživela šik momente sa šeširom, SML ima nekoliko saveta.

Nikada nemojte stavljati kapu ako vam je kosa bar malo vlažna, jer će se tako mnogo lakše i brže izlomiti, pa uvek dobro osušite kosu pre dodavanja ovog zimskog aksesoara.

Da biste izbegli efekat spljoštene kose ispod šešira, nanesite malo pene za volumen i utrljajte je u sam koren, pa onda sušite kosu tako što glavu okrenete ka dole. Izbegavajte da tapirate kosu i da tako postižete dodatni volumen. Tapirana kosa je vrlo krhka i tek ju je onda lako deformisati. Onog trenutka kada skinete kapu, lagano prođite jagodicama prstiju skalp, kao da se češkate, na taj način ćete mehanički odvojiti kosu od temena, a i podstaknuti cirkulaciju kože glave.

Kada kosu zagrejete (a to se pod kapama dešava) ona se suši, zato je vrlo važno da koristite balzam za kosu posle pranja, jer će je on dodatno negovati i učiniti kosu manje poroznom. Imajte na umu i da se koža glave pod kapom dodatno znoji, pa se kosa i više prlja, pa je morate češće prati.

Stanje kose ispod šešira ili kape  zavisi i od njihog oblika, pa  odaberite kape koje su čvršće oko lica, ali su labave na ostatku glave a šešir koji vas ne steže previše u predelu čela ali da kada ga stavite, on ne nalegne u potpunosti na potiljav već ima malo lufta. Osim zaštite frizure, tako se stvara i mali sloj vazduha koji se zagreva i dodatno održava toplotu. Ukoliko je kapa 100% vunena može da izazove veće naelektrisanje kose, tako da je bolje da birate one sa dodatkom pamuka, a kako su fedora šeširi često od netkane vune, pola sata pre stavljanja istog na glavu naprskajte kosu sprejom koji sprečava naelektrisanje kose.

Ako imate kraću ili kosu srednje dužine, možete nositi vosak za kosu u tašni i kada skinete šešir, prstima sa malo voska razbarušite kosu u korenu, to će je ’podići’ i dati joj instant vitalnost i volumen.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search