Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 08. 2012

Isabella Rossellini

U svemu drugačija

Isabella Rossellini je glumica, režiser, maneken, filantrop, dama koja je svet osvojila neobičajnom lepotom i izborom nekonvencionalnih uloga. Njena majka, najceće glumačko blago iz Švedske,  Ingrid Bergman i otac, proslavljeni italijanski režiser, Roberto Rossellini ipak nisu bili presudili u odabiru zanimanja Isabelle Rossellini. Sa 19 godina Isabella je radila kao prevodilac i reporter za televiziju RAI UNO, dok je studirala u Njujorku. Tek sa 28 godina je započela karijeru modela, a njen najveći uspeh je igovor sa kućom sa Lancome, koji je trajao čak 14 godina.

 Prslavljeni fotografi poput Avedona, Lindbergha ili Meisela su bili potpuno fascinirani lepotom ove Italijanke. Zato je 1988. godine bila predmet izlobe “Portrait of a Woman”, održane u Parizu. Iako se pojavljivala na filmu u sporednim i manje zahtevnim ulogama, njenu glučku karijeru je obeležio film “Blue Velvet”, a fascinacija David Lyncha se prenela i sa platna u stvaran život, te su Isabella Rossellini i Lynch važili za jedan od najitrigantnijih parova. Rossellinijeva se zabavljala i sa Gary Oldmanom, a bila je i u trogodišnjem braku sa Martin Scorseseom. Imidž fatalne žene, čiji život je obavijen velom misterije je prati i danas, iako ima 60 godina. Isabella Rossellini je redak biser među poznatim ženama sveta, jer ne samo da ne veruje u platičnu hirurgiju, već je ponosna na svoje godine, uvek tražeći nove kreativne izazove.

Isabella Rossellini je sve samo ne obična. Rođena je u Rimu, odrastala u Parizu, a zatim živela u Njujorku. Ipak, njen stil je toliko upečatljiv i ličan, da se ne može porediti, niti stavljati u određenu kategoriju. Čini se da joj je udobnost važnija od svega, te rado nosi klasična odela sa pantalonama i sakoima.  Iako je femme fatale svetske kinematografije, Rossellinijeva privatno ostaje dosledna sebi, a kako sama kaže to je jedini savet kog se treba pridržavati.

Početkom 2000-ih Isabella Rossellini je lansirala kozmetičku liniju i parfeme "Isabella" i "My Manifesto”. Iako fokusirana na film, ona je lice kampanje kuće Bulgari za jesen 2012. godine. Njena ćerka, Elettra Rossellini Wiedemann, je manekenka, a i ona je, poput majke, najpoznatija po reklamnoj kampanji kuće Lancome. Obe lepotice su aktivni borci za očuvanje životne sredine, a Isabella Rossellini je i ambasador UNICEF-a.

Ako želite da uvek budete u  toku sa informacijama sveta mode i modnih saveta, prijavite se na SML Newsletter OVDE!

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search